Замість розмарину ви можете використовувати тархун, а замість лимона – апельсин. А якщо на деко навколо курки розкласти нарізану часточками картоплю, ви отримаєте відмінний гарнір.
Курка з лимоном і розмарином в духовці
Інгредієнти:
- 2 гілочки розмарину
- 3 зубчики часнику
- 1 ч.л. бальзамічного оцту
- 4 ст.л. оливкової олії
- 1 середня (близько 900 г) курка для запікання
- 1 лимон
- сіль, мелений перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Курку помити і обсушити паперовим рушником.
- Натерти тушку зсередини сіллю, подрібненим часником, меленим перцем і бальзамічним оцтом.
- Вкласти всередину гілочку розмарину і нарізаний лимон. Зверху курку потрібно буде посолити і змастити оливковою олією.
- Помістити тушку на деко, розподілити навколо залишки масла. Зв'язати ніжки кулінарною ниткою і покласти зверху ще одну гілочку розмарину.
- Запікати курку при 200 °С протягом години, кожні 15 хвилин поливаючи її соком, що утворюється.
- Подавати разом з салатом зі свіжих овочів.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ідеальної запеченої курки від колишнього королівського шеф-кухаря. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати чахохбілі з курки.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:
Читайте також: