Рибне філе готується дуже швидко, але більшість людей перетримує його на вогні. Якщо ви новачок в рибних стравах, почніть з обсмажування філе лосося на сковороді, злегка змащеній оливковою олією, шкіркою донизу. Це дасть вам уявлення про те, наскільки швидко готується риба: тепло буде проникати в філе просто на ваших очах. З яскраво-оранжевого м'ясо буде стає блідим, матово-рожевим. Потренуйтеся декілька разів, і ви навчитеся готувати ідеальне філе за лічені хвилини, радить Джеймі Олівер.
Як перевірити готовність риби
- Проколіть філе кінчиком ножа або шпажкою. Потримайте всередині вісім секунд, витягніть і прикладіть до верхньої губи. Якщо метал холодний – філе не готово, якщо злегка теплий – потримайте філе на вогні ще трішки, якщо ж кінчик має температуру гарячого чаю (близько 80 С) – готовність ідеальна.
- Деякі види риби (наприклад, лосось і тунець) смачніші якщо злегка недосмажені або глевкі всередині. Якщо вас це не влаштовує, доведіть філе до повної готовності.
- Обережно розріжте або розламайте філе з нижньої сторони. М'ясо повинно легко ламатися або розрізатися, а колір по всій його товщині повинен бути однорідним.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати теплий салат з креветок і кабачків від Джеймі Олівера.
Дивіться відео, як посмажити рибу так, щоб в ній не відчувалися кістки: