Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Як зробити корисні продукти смачними: поради Євгенія Клопотенка

Відомий кулінар розповів, як навчитися готувати з користю для здоров'я


"События" на телеканалі Україна

Що потрібно їсти, щоб залишатися молодим і здоровим, з'ясували європейські дієтологи. Які це продукти, і чи є вони на українському прилавках? Ми з'ясували, скільки коштує найкорисніша в світі їжа.

Поживні продукти шукаємо на центральному ринку столиці разом з шеф-кухарем Євгеном Клопотенком. Прямуємо до риби. Її дієтологи радять їсти два-три рази на тиждень. Беремо на одну порцію. Кухар рекомендує не смажити її, а просто посолити.

"Для того, щоб лосось був корисним і краще засвоювався, потрібно просто трохи лимона і трохи, можливо, цукру. І все, більше нічого", – розповів Клопотенко.

В топі корисного – ківі, багатий вітаміном С, і виноград. На думку вчених, його ягоди запобігають появі ракових пухлин.

"Цілу гілочку винограду потрібно покласти в духовку, додати трохи солі і трохи олії. Запікати так приблизно 15 хвилин. Він стане ароматним і трохи нагріється. І потім додавати його до м'яса, до риби", – порадив шеф.

Далі вибираємо екзотичні брокколі і авокадо. Їх визнали корисними для серця і судин.

"Тут також є корисні білки і жири", – розповів Клопотенко.

А ось листя салату в нашому списку Женю дивують. Адже зазвичай овочі вирощують в теплиці. Інша справа – часник.

"Беремо цілу головку часнику, відрізаємо, відправляємо в духовку. Температура 200 градусів, на 20 хвилин. Він пригорає і стає дуже ароматним. І майже кожне блюдо стане смачніше. І не буде такого, що якщо я йду на побачення, то мені не можна їсти часник. Запечена можна ", – поділився радою шеф.

Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати і правильно приймати насіння льону. Сайт "Сегодня" також розповідав, що таке мікрозелень і навіщо її їдять.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв