Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як зробити рулетики з баклажанів з фетою і помідорами

Готуємо "язички" з смажених баклажанів з томатами і сиром

Рулетики з баклажанів з фетою, зеленню і помідорами
Рулетики з баклажанів з фетою, зеленню і помідорами
Фото: Depositphotos

Рулетики з баклажанів з часником, фетою і помідорами готуються швидко і виглядають приголомшливо. Цю холодну овочеву закуску можна знайти в кухні будь-якої країни, де вирощують баклажани.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани вдома:

Перед приготуванням рулетиків баклажани слід промити, обрізати хвостики і нарізати довгими поздовжніми пластинками – так вони обсмажаться рівномірніше. До речі, баклажани можна не тільки посмажити на сковороді, а й приготувати на електричному грилі або запекти на деку в духовці.

"Язички" з баклажанів з помідорами і сиром

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти на 4 порції:

  • 2 довгих баклажани (вагою близько 300 г)
  • 200 г м'якої бринзи
  • 100 мл оливкової олії
  • 2-3 гілочки кропу
  • 2-3 гілочки кінзи
  • 1 ч.ложки солі
  • 2 зубчики часнику
  • 2-3 середніх помідори

Спосіб приготування:

  1. Баклажани помити, зрізати кінчики і розрізати уздовж на тонкі смужки.
  2. Викласти шматочки баклажанів в миску, посолити і добре перемішати. Залишити на 15 хвилин, щоб пішла гіркота.
  3. Потім баклажани добре промити і дати стекти воді.
  4. Розігріти сковороду з товстим дном, налити трохи оливкової олії. Обсмажити скибочки баклажанів з двох сторін і викласти на паперові серветки, щоб вбрався зайвий жир.
  5. Помідори занурити на хвилину в окріп, очистити від шкірки і нарізати кружечками або брусочками.
  6. Бринзу натерти на тертці або розім'яти виделкою, додати пропущений через прес часник і дрібно посічену зелень. Добре перемішати.
  7. Кожну скибочку баклажана намазати сирною масою і викласти зверху по шматочку помідора.
  8. Згорнути баклажани в щільні рулетики і покласти в лоток. Скропити оливковою олією і залишити на 1 годину в холодильнику.
  9. Подавати рулетики з баклажанів холодними, прикрасивши їх листочками петрушки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ікру з баклажанів. "Сьогодні" також ділилися рецептом тушкованих баклажанів.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів