Ароматний зігріваючий чай з фруктами і прянощами ідеальний для зими. Подавайте його з медом і свіжовичавленим лимонним соком.
Імбирний чай з фруктами
Інгредієнти на 1 порцію:
- Долька апельсина з гвоздикою – 1 шт.
- Паличка кориці – 1 шт.
- Скибочки імбиру – 2 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сушена вишня, журавлина, родзинки – жменя
- Гаряча вода, чорний або зелений чай – 200 мл
- Коньяк або ром – 1-2 ст. л.
- Мед – за смаком
Рецепт приготування:
1. Сухофрукти промити, залити коньяком і залишити на ніч.
2. Апельсин заздалегідь помити, обсушити і увіткнути в нього бутони гвоздики.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. До чашки скласти дольку апельсина, пластинки імбиру, корицю, вишню і журавлину разом з коньяком.
4. Залити водою, гарячим зеленим або чорним чаєм. Дати настоятися протягом 2-3 хвилин.
5. Перед подачею додати до імбирного чаю мед і лимонний сік за смаком.
Нагадаємо, раніше дієтологи назвали сім корисних властивостей гарячого шоколаду Експерти також розповіли про підбадьорюючі напої, які здатні замінити ранкову каву.
Дивіться відео, як приготувати яєчний лікер в домашніх умовах: