Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як смачно зварити гречку на гарнір

Ми розповімо, як зварити смачну розсипчасту гречку

Фото: freepik.com

Гречана каша – один з найпопулярніших гарнірів. Але далеко не всі знають, як правильно її варити. Щоб гречка виходила смачною і розсипчастою, потрібно знати кілька правил її приготування.

  • Гречану крупу слід добре промити кілька разів.

  • Зазвичай на 1 склянку гречки потрібно 2 склянки води. Якщо ви не хочете відміряти крупу склянкою, просто насипте її в каструлю і залийте холодною водою на 2 пальці.

  • Зазвичай час варіння гречаної каші на газовій плиті займає близько 15-20 хвилин. Перетримувати її не рекомендується, оскільки смак каші псується і аромат вивітрюється.

  • Найкраще, якщо каша, знята з вогню, постоїть під кришкою після готовності ще п'ять хвилин для повного розвитку її смаку. Тільки після цього її можна перемішувати з маслом.

Як варити розсипчасту гречку на воді

Фото: Pixabay

Вам знадобляться: 1 склянка гречки, 2 склянки води, сіль

У каструлю засипати промиту гречану крупу, залити водою і накрити кришкою. Коли вода в каструлі закипить, додати сіль і зменшити вогонь на малий.

Варити приблизно 15-20 хвилин, поки вся вода не вбереться в гречку. Наприкінці додати шматочок вершкового масла і перемішати.

Як варити гречку в пароварці

Фото: Depositphotos

Вам знадобляться: 1 склянка гречаної крупи, 1 склянка води, 1/2 ч. л. солі, 50 г масла

Гречану крупу перебрати і промити в проточній воді. Скласти гречку в спеціальну чашу для круп (вона зазвичай іде в комплекті до пароварки), влити воду і посолити. Поставити на нижній рівень пароварки.

Встановити таймер на 40 хвилин. Після звукового сигналу відкрити кришку і перевірити готовність каші. Якщо потрібно, варити гречку ще 5-10 хвилин. При необхідності можна долити трохи води. Додати в гречану кашу вершкове масло, перемішати.

Як варити гречку на молоці

Фото: Depositphotos

Вам знадобляться: 1/2 склянки гречки, 1 склянка води, 1 склянка молока, 1 ч.л. цукру, сіль

На одну порцію взяти півсклянки гречаної крупи і залити в каструльці склянкою холодної води. Пропорції при варінні гречки: 1 частина крупи до 2 частин води.

Довести до кипіння на інтенсивному вогні, додати сіль і цукор, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і варити 15 хвилин. Це час, за який вода встигне википіти, а крупа зваритися.

Після закінчення часу зняти кришку, залити стаканом холодного молока, дати закипіти на середньому вогні і вимкнути. Накрити кришкою і дати 5 хвилин настоятися.

Як варити гречку в мультиварці

Фото: Depositphotos

Вам знадобляться: 300 г гречаної крупи, 600 мл води, сіль, 50 г вершкового масла (за бажанням).

Промити гречану крупу і пересипати її в чашу мультиварки. Залити водою і посолити. Вибрати програму "Каша" або "Крупи" і варити 20-25 хвилин. Наприкінці додати вершкове масло і перемішати.

Як варити зелену гречку

Фото: freepik.com

Вам знадобляться: зелена гречка, вода, сіль

Промити зелену гречку під проточною холодною водою кілька разів. Пересипати в каструлю, залити свіжою водою, яка повинна покривати гречку на 2-3 см.

Додати 0,5 чайної ложки на кожну склянку крупи. Поставити каструлю на повільний вогонь і довести до кипіння. Варити 15 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як схуднути на гречаної дієті. "Сьогодні" також ділилися рецептом гречаного супу з яловичиною.

Дивіться відео, як приготувати гречку на гарнір за рецептом Григорія Германа:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів