Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як вибрати найсмачніший і солодкий гранат

Експерти розповіли, на що звертати увагу при купівлі

Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Солодкі і з кислинкою, червоні і помаранчеві, і навіть цілющі – все це про гранати. Їх їдять замість насіння перед телевізором, додають до салатів і п'ють у вигляді соку.

Гранат подають як гарнір до важких страв, наприклад до смаженого м'яса, але не більше столової ложки насіння до салатів або основних страв. Якщо просто є гранат в якості перекусу, ідеальна порція – максимум половини плода за один раз. Найкорисніший фрукт у вигляді соку, але не чистого, а розведеного водою в пропорції один до одного.

"У гранатовому соку є кислоти, які можуть викликати набряклість наших слизових", – говорить дієтолог Людмила Гончарова.

А як вибрати найсолодший гранат? Продавці розкривають професійні секрети.

"Гранат не має бути занадто круглим. Обирайте фрукт з чітко вираженим контурами. Це означає, що насіння вже налилося", – каже продавець Оксана.

М'які на дотик гранати – поганий знак. Це означає, що фрукт перемерз або підгнив. Тому обирати потрібно тільки тверді плоди.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які небезпечні хвороби лікує гранат. Ми також називали п'ять причин з'їсти гранат просто зараз.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Популярні статті

Новини партнерів