Приготування м'яса в духовці – досить простий процес. Його можна запекти шматком, а можна розрізати на порційні шматочки, відбити і приготувати разом зі смаженими грибами, цибулею, сметаною і тертим сиром.
Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:
На гарнір до запеченого м'яса підійдуть свіжі овочі, картопляне пюре, гречка або просто салатне листя, заправлене сумішшю оливкової олії і лимонного соку.
М'ясо в духовці з сиром і грибами
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 500 г свинячої вирізки
- 100 г сиру
- 200 г печериць
- 200 г ріпчастої цибулі
- 100 г сметани
- Сіль перець
- Рослинна олія
- Свіжа зелень
Спосіб приготування:
- Свинину помити і обсушити, нарізати скибочками завтовшки 2 см.
- Відбити кулінарним молотком, посолити і поперчити. Укласти в форму для запікання в один шар і змастити сметаною.
- Гриби і цибулю помити. Печериці нарізати пластинками, а очищену цибулю – тонкими півкільцями.
- Обсмажити цибулю до прозорості на олії, додати гриби і готувати, поки не випарується рідина. Приправити до смаку.
- Викласти цибулю і гриби на м'ясо. Поставити в гарячу духовку і запікати при 180 С, поки сир не підрум'яниться.
- Готову страву посипати рубаною зеленню.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясо з картоплею в рукаві. "Сьогодні" також ділились рецептом найсмачнішого стейка на грилі.