Здавалося б, запекти качку – що може бути простіше? Але у справжньої качки з яблуками є свої секрети, які роблять її соковитою і запашною.
Краще взяти птицю середнього розміру. Дрібна швидко пересихає в духовці, велика може не пропектися всередині.
На середню тушку знадобляться 4-5 великих яблук. Краще брати міцні плоди кислих або кисло-солодких сортів. Вони дуже гармонійно доповнять смак м'яса.
Качку запікають в глибокому деку або чавунній жаровні. Товсте дно і стінки посуду допоможуть рівномірно пропектися всій тушці.
Перед запіканням качку потрібно промити водою і просушити паперовим рушником. Зайва волога замість запікання забезпечить гасіння.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Готову тушку натріть сумішшю солі і перцю, приправте спеціями і дайте полежати пару годин, щоб вона "перейнялася" ароматами. Яблука, очищені від насіння і розрізані на 6-8 частин, щільно укладіть всередину птиці.
Отвір скріпіть зубочистками, щоб сік по максимуму залишався в качці, інакше м'ясо виявиться занадто сухим.
Птицю запікають при 200 °C, періодично поливаючи тушку соком, що виділився. Якщо соку недостатньо, в нього потрібно додати трохи води.
На запікання тушки середніх розмірів йде 2-3 години, в залежності від віку птиці і жорсткості м'яса. Готовність можна визначити, проткнув її виделкою в місцях, де м'ясо особливо щільне. Якщо вилка проходить легко – качка готова.
Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділився рецептами простих бутербродів "на швидку руку". Також ми ділилися рецептом апетитних слоєк з хурмою.
Дивіться відео, як вживати фрукти, щоб вони приносили користь: