На кожному кроці вокзалу можна знайти швидкий перекус: тут тобі і біляші, хот-доги і шаурма. Позиції різні і бюджетні, але наскільки вони безпечні? Журналісти телеканалу Україна вирішили провести власний експеримент і дізнатися, чи можна купувати їжу на вокзалі. Вони придбали шаурму, хот-дог і смажений пиріжок з м'ясом, які віднесли на перевірку харчового технологу Олені Сидоренко.
Біляш виявився занадто жирним – фритюрна олія майже капала з нього. Продавець переконувала, що всередині фарш з яловичини і свинини. Але в начинці виявилися хвости і хрящі; крім цього, колір м'яса був занадто червоним, що може свідчити про те, що воно зіпсоване. Крім цього, насторожувала велику кількість цибулі та спецій, що маскують запах.
Потім Олена перевірила хот-дог з капустою, морквою і майонезом. Експерт стверджує: сир замінили сирним продуктом, а сосиски поклали найдешевші, що може призвести до печії і висипань на шкірі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Возкальную шаурму приготували з овочами, курячим м'ясом і майонезом. Все для того, щоб ви не відчували несвіжість м'яса і хотіли зайти ще, – каже експерт. М'ясо птиці перетримали, воно було дуже сухим і твердим. Крім цього, курка була "приправлена" не тільки спеціями, а й автомобільними вихлопами і пилом. А все тому, що заготовки для шаурми зазвичай стоять на відкритому повітрі, де на них можуть потрапити личинки глистів або пір'я птахів, які є переносниками хвороб.
Висновок очевидний: вокзал небезпечний тим, що там ви непостійний клієнт. Тому найбільші махінації і фальсифікації відбуваються в місцях з великим потоком випадкових людей.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, чим шкідливі для здоров'я шаурма і картопля фрі. Ми також повідомляли, що у Венеції почали боротьбу з шаурмою. Крім цього, ми розповідали про найдорожчий в світі хот-дог.