I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Які знамениті страви з'явилися на світ завдяки помилці

Деякі зі страв виявилися настільки вдалими, що їх слава набагато пережила славу кухарів, які їх придумали

Багато знаменитих страви були винайдені помилково або завдяки тому, що кухарям довелося проявляти максимум винахідливості, щоб виплутатися з непростої ситуації. Деякі з них виявилися настільки вдалими, що їх слава набагато пережила славу кухарів, які їх придумали.

САЛАТ ЦЕЗАР"
Салат "Цезар" сьогодні можна знайти в меню будь-якого ресторану. Рецепт цієї страви вже багато років залишається незмінним, хоча кожен шеф вносить свої корективи в список інгредієнтів. Сьогодні "Цезар" користується великою популярністю. Назва страви не має нічого спільного з великим римським полководцем, а своєю назвою блюдо зобов'язане кухареві і власнику мексиканського ресторану Цезарю Кардіні.

У 1920-х роках в США діяв сухий закон, тому заможні американці відправлялися на свята в Мексику. У День незалежності, в 1923 році, в ресторан Кардини завітали гості зі Штатів. Через проблеми з продовольством годувати їх було майже нічим, традиційної індички для американського свята також не знайшлося. Кардіні знайшов вихід із ситуації: він просто змішав все, що знайшов на своїй кухні. Так і з'явився салат "Цезар", який дуже сподобався американцям.

ТОРТ "КИЇВСЬКИЙ"
Зараз це один з найпопулярніших тортів і своєрідний символ української столиці. А ось для творців десерту він мало не став повним провалом. У 1956 році на київській фабриці імені Карла Маркса працівники кухні забули покласти в холодильник підготовлений для випічки яєчний білок. Для крему такий продукт вже не годився, тому меткі кухарі вирішили зробити з нього коржі і просочили їх масляним кремом, замаскувавши нетипову "крихкість" виробу. Так з'явився знаменитий торт, рецепт якого згодом удосконалювався.

КОТЛЕТИ "ПОЖАРСЬКІ"
Назва цієї страви, що з'явився на початку XIX століття, пов'язана з власником корчми і готелі в Торжку Євдокимом Пожарським. Спочатку котлети готувалися з телятини, а остаточно рецепт був доопрацьований в 1830-1840-х роках при Дарії Пожарській, яка успадкувала трактир після смерті батька. За однією з версій, рецептом цих котлет з господарями трактиру поділився заїжджий француз, якому нема чим було оплатити своє проживання в готелі.

Після смерті Дар'ї бізнес сім'ї занепав, але "пожарські" котлети стали традиційною стравою російської кухні, широко відомою в Європі.

БЕФСТРОГАНОВ
У XIX столітті в Одесі заможні городяни нерідко влаштовували благодійні обіди для малозабезпечених громадян. Одним з найбільш щедрих одеських філантропів був граф Олександр Строганов – бойовий генерал і член Державної думи. На своїх обідах він зазвичай пригощав гостей м'ясом, яке люди з невеликим достатком їли рідко. Для зручності м'ясо нарізали на невеликі шматочки – так його було легше розкладати на тарілки. Доживши до похилого віку, граф Строганов позбувся майже всіх зубів і міг прожувати тільки м'яку їжу. Кухар графа Андре Дюпон придумав рецепт, за яким нарізане дрібною соломкою м'ясо довго тушкувалось в сметані. Після цього блюдо, назване на честь графа, стали подавати і відвідувачам "відкритого столу".

Нагадаємо, раніше ми розповідали
, як приготувати кордон блю за класичним рецептом

Також обговорювали, що приготувати на вечерю: рецепт супу з сирними кульками

Реклама

Про те, як створити вишукану страву зі звичайних продуктів, дивіться на відео нижче:


Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти