Головна Сьогодні

Картопля по-французьки в духовці: найкращі рецепти приготування

Три рецепти картопляних гарнірів у французькому стилі

Запечена картопля по-французьки. Фото: pixabay.com
Запечена картопля по-французьки.
Фото: pixabay.com

Така страва, як картопля по-французьки, має безліч варіацій. Її готують як гарнір або з м'ясом, куркою, фаршем. Дуже смачною виходить картопля фарширована, запечена в духовці. При приготуванні цієї страви важливу роль відіграють прянощі. Для сильнішого аромату ви можете додати такі спеції, як розмарин, чебрець, імбир, орегано.

Ароматна картопля по-французьки

baked-potatoes-1142155_960_720
Картопельні "човники"
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт
  • масло вершкове – 50 г
  • часник – 1-2 зубчики
  • чебрець – 1 гілочка
  • вода – 1 стакан
  • сіль, перець мелений – за смаком

Як приготувати ароматну картоплю по-французьки:

  1. Очистіть картоплю від шкірки і ретельно її вимийте. Розріжте кожну картоплину поперек навпіл.
  2. З закругленого боку відріжте овальну сторону так, щоб вона стала плоскою. Таким чином, картопля стійко розташовуватиметься в формі для запікання.
  3. Розтопіть в глибокій сковороді вершкове масло, викладіть гілочку чебрецю і подрібнений часник. Потім, коли масло добре розігріється, розкладіть по сковороді картоплю.
  4. Залиште її обсмажувати до золотистої скоринки. Іншу сторону обсмажувати не потрібно. Акуратно вийміть картоплю зі сковороди і перекладіть до форми для випічки рум'яною стороною вгору.
  5. Влийте окріп. Накрийте форму фольгою і приберіть до духовки на півгодини. Страва має випікатися при температурі 180 °С.
  6. Готову картоплю викладіть на блюдо і посипте сіллю. Подавайте цей варіант запеченої картоплі як гарнір.

Картопля по-французьки з вершками і сиром

filled-potato-785151_960_720
Фарширована картопля
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт.
  • вершки – 200 мл
  • сир – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • кукурудза консервована – 100 г
  • перець червоний солодкий – 1 шт.
  • гірчиця – 2-3 ст. ложки
  • олія рослинна – 2 ст. ложки
  • зелень петрушки – 0,5 пучка
  • мускатний горіх – за смаком
  • паприка – за смаком
  • сіль, перець мелений – за смаком

Як готувати картоплю з вершками:

  1. Відваріть в шкірці ретельно вимиту картоплю. Солодкий перець і цибулю наріжте кубиками. Подрібніть часник.
  2. Розігрійте сковороду, влийте рослинну олію. Викладіть на сковороду цибулю, часник, перець і кукурудзу.
  3. Обсмажте протягом п'яти-семи хвилин. Потім влийте вершки і уваріть суміш. Додайте до сковороди гірчицю, тертий сир і дрібно нарізану зелень.
  4. Відварну картоплю очистіть від шкірки, розріжте навпіл. Акуратно витягніть серцевину. М'якоть картоплі потовчіть і змішайте з сирною масою.
  5. Додайте сіль, перець, паприку і мускатний горіх. Половинки картоплі викладіть в приготовані заздалегідь човники з фольги.
  6. За допомогою невеликої ложки наповніть картоплю сирною начинкою. Запікайте фаршировану картоплю по-французьки при температурі 200 °С протягом десяти хвилин.

Картопля по-французьки з грибами

oven-baked-cheese-2817144_960_720
Картопля під сирною скоринкою
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г
  • печериці – 300 г
  • яблуко зелене – 1 шт.
  • твердий сир – 200 г
  • вершкове масло
  • олія оливкова
  • часник – 2 зубчики
  • кріп – 0,5 пучка
  • зелена цибуля – 3-4 гілочки
  • мускатний горіх – щіпка
  • сіль за смаком

Як готувати картоплю з грибами:

  1. Розріжте почищені і вимиті картоплини на чотири частини, присипте мускатним горіхом і перемішайте.
  2. Гриби вимийте і наріжте на скибочки. Яблуко розрізати на вісім-десять частин. Подрібніть через прес часник.
  3. Натріть сир через крупну тертку. Підготуйте форму для запікання. Для цього натріть її часником і вершковим маслом.
  4. В окремій мисці змішайте гриби, картоплю і яблуко, збризніть оливковою олією і додайте сіль. Добре перемішайте.
  5. Викладіть до форми для запікання картопля з яблуками і грибами. Зверху посипте сиром. Поставте форму до духовки на тридцять хвилин і запікайте страву при температурі 180 °С.
  6. Перед подачею посипте зеленню.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом картопляних котлет від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати гаспачо з буряка.

Дивіться відео, як приготувати фаршировану картоплю з беконом:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: domashniy.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь