I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Картопляні котлети з соусом з білих грибів: покроковий рецепт

Ідея для вегетаріанської осінньої вечері

Картопля і гриби – поєднання, яке давно стало класикою. Котлети з картопляного пюре з ніжним грибним соусом – смачна осіння вечеря, яку можуть приготувати вегетаріанці.

Дивіться відео, як приготувати котлету по-київськи на мангалі:

Реклама

Для соусу найкраще взяти білі гриби, але їх цілком можливо замінити печерицями.

Читайте також:

Реклама

Картопляні котлети з грибним соусом

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 139 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 5-6 середніх картоплин
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. цибулевого порошку
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • Сіль
  • Борошно для панірування

Для соусу:

  • 5-6 середніх білих грибів
  • 1 середня цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна
  • 200 мл вершків жирністю 10%
  • Мелений чорний перець
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Картоплю запекти в шкірці до готовності, почистити, поки гаряча, розім'яти або пропустити через прес.
  2. Посолити, додати борошно, яйце, цибулевий порошок. Перемішати, відставити.
  3. Гриби помити, очистити і дрібно порубати цибулину і часник.
  4. У сковороді розігріти 1 ст. л. олії, підсмажити на ній цибулю.
  5. Гриби нарізати пластинами завтовшки 2 мм. У сковороду до цибулі додати 1 ст. л. вершкового масла, викласти гриби і збільшити вогонь. Посолити, додати чебрець. Готувати 5 хвилин на середньому вогні.
  6. В окремій сковороді підрум'янити муку. Додати її до грибів. Улити вершки, постійно помішуючи. Довести до кипіння, зменшити вогонь. Поперчити, посолити. Готувати 3 хвилини, зняти з вогню, закрити кришкою.
  7. Сформувати картопляні котлети. Обваляти в борошні. Розігріти в сковороді рослинне масло.
  8. Обсмажувати котлети по 3 хвилини з кожного боку. Подавати з грибним соусом.

Як вибрати картоплю

Щоб вибрати картоплю правильно, потрібно розуміти, що ви збираєтеся з неї готувати.

  • Найбільше крохмалю містять бульби білого кольору. Це сорти "Адретта" "Конкорд" і "Ківі". Крохмалю в них більше ніж 20%. З таких сортів виходить найсмачніше пюре.
  • Для смаження підходять рожеві бульби. Вони добре тримають форму і не розсипаються.
  • Якщо переймаєтеся фігурою, краще купуйте картоплю фіолетового відтінку. У ній крохмалю найменше – до 14%.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати фаршировану картоплю з беконом. "Сьогодні" також ділилися рецептом справжнього вівчарського пирога з картопляного пюре.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти