Головна Сьогодні

Католицький Великдень 2019: рецепт великодньої бабки від Марти Стюарт

Рецепт польської великодньої випічки

Фото: Depositphotos

Висока повітряна бабка – це кругла паска з дріжджового тіста, яку традиційно готують на Великдень у Польщі. Іноді в бабку додають ромовий сироп або прикрашають глазур'ю.

Ми поділимося рецептом великодньої бабки від Марти Стюарт – американської ведучої і кулінара польського походження.

Великодня бабка від Марти Стюарт

Інгредієнти:

  • 2 чашки молока
  • 225 г масла
  • 2 пакетика (2 столові ложки) сухих дріжджів
  • 1/4 склянки теплої води
  • 4 великих яйця
  • 4 великих жовтка
  • 1 чашка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • Цедра 2 апельсинів
  • Цедра 1 лимону
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 столова ложка апельсинового лікеру
  • 9 чашок просіяного борошна для посипки
  • 1 склянка подрібненого мигдалю
  • 1 чашка темних родзинок
  • 1 чашка світлих родзинок
  • 3 столові ложки цукрової пудри (за бажанням)

Для глазурі:

  • 1 1/4 склянки цукрової пудри
  • 1/4 склянки лимонного соку
  • 1 чайна ложка води

Рецепт приготування:

  1. У середній каструлі закип'ятити молоко. Додати вершкове масло і розмішати, щоб воно розтануло. Зняти каструлю з вогню і дати суміші охолонути.
  2. У маленькій мисці розвести дріжджі в теплій воді; залишити на 5-10 хвилин або до появи піни.
  3. У великій мисці збити яйця, жовтки і цукор до загустіння. Додати сіль, цедру, ваніль і лікер. Перемішати. Додати молочну суміш, потім дріжджі.
  4. Всипати борошно по чашці, перемішуючи дерев'яною ложкою або руками. Додати мигдаль та родзинки.
  5. Замісити тісто на посипаній борошном дошці. Якщо тісто дуже липке, додати ще трохи борошна, щоб воно почало відлипати від рук. Помістити тісто в дуже велику миску, змащену маслом.
  6. Накрити тісто вологою тканиною і дати піднятися вдвічі, близько години. Прим'яти і дати піднятися знову, поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі. Це займе від 45 хвилин до 1 години.
  7. Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом три високі форми для кексів з отвором в центрі. При бажанні посипати форми столовою ложкою цукрової пудри. Розділити тісто на три порції; розкласти у форми і накрити кришкою. Дати тісту піднятися до верху форм, близько 30 хвилин.
  8. Випікати 35-45 хвилин, поки бабки не стануть золотисто-коричневими. Остудити протягом 5 хвилин в формах, потім перевернути на решітку і залишити на 20 хвилин.
  9. Змішати всі інгредієнти для глазурі і полити бабки. 

Нагадаємо, що ми ділились рецептом сирної паски від Марти Стюарт. "Сьогодні" також писали, як приготувати гарячі хрестові мафіни за рецептом Джеймі Олівера

Дивіться відео, як приготувати німецький великодній кекс:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь