Головні символи католицької Пасхи, яку в 2020 році відзначають 12 квітня, – кролики, курчата і баранці. Останні символізують жертовну загибель Ісуса в ім'я спокутування людських гріхів.
Незвичний пиріг у вигляді баранчика порадує як дітей, так і дорослих. В якості начинки можна використовувати солодку сирну масу, мелені горіхи з цукром або кокосову стружку.
Великодній баранчик з маковою начинкою
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 255 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Кефір (або кисле молоко) – 250 мл
- Борошно – 500-550 г
- Дріжджі свіжі – 30 г
- Масло – 100 г
- Цукор – 120 г
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Готова макова начинка – 250 г
Спосіб приготування:
- Розм'якшене масло перетерти з цукром, сіллю і ваніллю. Потім додати яйця і перемішати до однорідності.
- У теплому кефірі розвести дріжджі, додати яєчно-масляну суміш.
- Всипати просіяне борошно і місити тісто 5-7 хвилин. Накрити рушником або харчовою плівкою. Дати постояти в теплі, щоб воно збільшилося в обсязі.
- Частину тіста розкачати в прямокутник, зверху розподілити більшу частину макової начинки. Згорнути в рулет і розрізати на шматочки товщиною приблизно 2 см.
- Викласти кружки на застелене пергаментним папером деко у вигляді баранчика.
- Зробити з частини тіста пиріжок з маковою начинкою. Сформувати з нього "голову" баранчика, зробити "вушко". З родзинок можна зробити "око".
- Розкачати тісто в невеликий прямокутник, викласти зверху макову начинку. Згорнути рулетом і сформувати ноги баранчика. З обрізків тіста можна зробити "хвостик".
- Дати постояти 15 хвилин, потім змастити яєчним жовтком або молоком. Випікати пасхального баранчика 40 хвилин при 180 ° С.
Дивіться відео, як спекти пасхального баранчика за рецептом Григорія Германа:
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати сметанний кекс з їстівними квітами . Ми також ділилися рецептами сирної паски в духовці .