I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Католицький Великдень-2021: 5 рецептів святкових страв

Дізнайтеся, що готують католики цього дня

Дата католицького Великодня у 2020 році – 12 квітня. Традиційні страви цього свята – різноманітна великодня випічка, салати із зелені та м'ясні страви. У недільний ранок, після святкового богослужіння, католики снідають всілякими стравами з яєць – фарбованими і звареними круто яйцями, омлетом, яєчнею. Дуже популярні фаршировані яйця з різноманітними начинками.

У нашому квітневому календарі всіх важливих свят шукайте креативні подарунки для близьких.

Реклама

Бараняча нога в духовці з овочами

Баранина з овочами
Баранина з овочами

Весна – сезон молодої баранини. Крім цього, баранина має ще й ритуальне значення, адже "Агнець Божий" – одне з імен Ісуса Христа, відоме з Нового Заповіту. Баранчик символізує жертовну загибель Ісуса в ім'я спокутування людських гріхів.

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • Бараняча нога на кістці вагою 1.5 кг
  • Ріпчаста цибуля
  • Морква
  • Помідори чері
  • Різнобарвний болгарський перець
  • Кабачки або цукіні

Для маринаду:

  • Оливкова олія
  • Пропущений через прес часник
  • Розмарин
  • Чебрець
  • Орегано
  • Чорний перець
  • Сіль
  • Ялівцеві ягоди

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Баранячу ногу помити, очистити від плівок і зайвого жиру. Натерти м'ясо сіллю і нашпигувати ялівцевими ягодами.
  2. З'єднати сушені трави, мелений перець, часник і оливкову олію. Змастити цією сумішшю баранячу ногу і залишити маринуватися на добу в холодильнику або на 4 години за кімнатної температури.
  3. Деко для випічки застелити фольгою. На дно викласти нарізані кільцями цибулю і моркву. Зверху помістити баранячу ногу. Обкласти м'ясо помідорами чері, нарізаними кабачками і болгарським перцем. Полити овочі залишками маринаду, посолити.
  4. Відправити баранячу ногу в розігріту до 230 градусів духовку на 30 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 градусів і запікати ще 40 хвилин. Увімкніть гриль і готуйте 15 хвилин. Готовність м'яса перевірити спеціальним термометром. Внутрішня температура баранини має бути 69 градусів – це просмаження "медіум". Якщо ви любите пропечене м'ясо, збільште час приготування.
  5. Подавайте баранячу ногу разом із запеченими овочами.

Гратен з картоплі

Запіканка з картоплі
Запіканка з картоплі

Ця французька картопляна запіканка – популярний гарнір на Великдень.

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 1.5 кг сирої картоплі
  • 150 г твердого сиру (дрібно натерти)
  • 500 мл вершків
  • 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха
  • 2-3 зубки часнику
  • Сіль, перець – за смаком
  • Трохи дрібно нарізаної зелені

Спосіб приготування :

  1. Картоплю почистити і дуже тонко нашаткувати.
  2. Вершки влити в невелику каструлю, додати туди перець, сіль, мускатний горіх і довести до кипіння. Трохи остудити.
  3. Розігріти духовку до 150 градусів. Приготувати форму для запікання – змастити олією і перекласти в неї картоплю.
  4. Залити все вершками зі спеціями. Зверху покласти дрібно нарізаний часник. Поставити все на 40 хвилин в духовку.
  5. Потім засипати шар дрібно натертого сиру. Збільшити температуру до 200 градусів. Запікати до рум'яної скоринки.

Зелений весняний салат

Зелений салат з броколі та чері
Зелений салат з броколі та чері

Легкі салати із зелені часто можна зустріти на великодніх столах жителів Західної Європи.

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 пучок листового салату
  • 200 г броколі
  • 100 г брюссельської капусти
  • 100 г помідорів чері
  • 5 перепелиних яєць
  • 100 г фети
  • 1/2 авокадо
  • 1-2 ч. л. кунжуту
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. соєвого соусу

Спосіб приготування:

  1. Салатне листя помити і обсушити, порвати руками в миску.
  2. Відварити й остудити броколі (близько 10 хвилин) і брюссельську капусту (7-12 хвилин).
  3. Відварити перепелині яйця (5 хвилин), остудити, почистити і розрізати навпіл.
  4. Помідори чері помити і розрізати навпіл.
  5. Авокадо очистити і нарізати тонкими пластинками.
  6. Фету нарізати кубиками.
  7. З'єднати всі інгредієнти, заправити їх сумішшю олії та соєвого соусу. Посипати зернами кунжуту.

Фаршировані яйця із сьомгою

Фаршировані яйця
Фаршировані яйця

На Великдень у католиків дуже популярні фаршировані яйця з різноманітними начинками.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 ст. л. щучої ікри
  • Скибочки слабосоленої сьомги
  • Чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Відваріть круто яйця, очистіть від шкаралупи і розріжте навпіл.
  2. В окрему миску обережно чайною ложкою вийміть з яєць жовток. Покладіть половинки яєць на тарілку, в якій подаватимете страву.
  3. Розімніть яєчні жовтки за допомогою виделки. Додайте майонез, ікру щуки, приправте чорним перцем і змішайте всі інгредієнти до кремоподібного стану.
  4. За допомогою ложки начиніть половинки яєць жовтковою сумішшю.
  5. Насадіть на зубочистку скибочку слабосоленої сьомги і вставте імпровізоване "вітрило" в фаршироване яйце. Так само повторіть з рештою яєць.

Гугельхупф з родзинками і горіхами від Григорія Германа

Пасхальний кекс: рецепт з фото
Пасхальний кекс: рецепт з фото

Гугельхупф – це ельзаський варіант великодньої ромової баби.

Час приготування:

  • 3 години

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 150 мл молока
  • 20 г свіжих дріжджів
  • Дрібка солі
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 140 г рослинно-вершкової суміші
  • 1 апельсин
  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • Щіпка кориці
  • 60 г родзинок
  • 40 г апельсинових цукатів
  • 50 г мигдалю

Спосіб приготування:

  1. Розчиніть дріжджі в теплому молоці, додайте по ложці борошна і цукру. Поставте опару в тепло на 40 хвилин.
  2. Змішайте борошно, сіль, апельсинову цедру і сік, яйце і рослинно-вершкову суміш.
  3. Додайте промиті родзинки і цукати. Влийте в тісто опару, перемішайте і поставте в тепле місце на годину.
  4. Форму для запікання змастіть олією, додайте мигдаль і тісто. Поставте в тепле місце на півгодини.
  5. Відправте кекс у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
  6. Акуратно переверніть готовий гугельхупф на тарілку. Присипте цукровою пудрою, змішаною з корицею.

Тут дізнаєтеся, як зробити яйця рожевими і прикрасити ними салати.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти