Китайський Новий рік 2020 будуть відзначатимуть 25 січня. Якщо ви хочете порадувати домашніх смачною стравою в китайському стилі, приготуйте пряні свинячі реберця. Завдяки насиченому маринаду вони виходять дуже ароматними.
Дивіться відео, як святкують Китайський Новий рік:
Свинячі реберця по-китайськи
Час приготування:
- 30 хвилин + час на маринування
Калорійність:
- 291 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг свинячих ребер з м'ясом
- Олія – для змащування
Для маринаду:
- 2 зубчики часнику
- 5-6 гілочок петрушки
- 3 ст. л. темного соєвого соусу
- 3 ст. л. меду
- 2 ст. л. рисового вина
- 1 ч. л. рисового або білого винного оцту
- 1 ст. л. китайської суміші "П'ять спецій"
- Сіль, мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Порубати свинячі реберця на шматочки довжиною 6-10 см.
- Для маринаду подрібніть часник і петрушку. Перемішайте соєвий соус, мед, рисове вино і оцет, суміш "П'ять спецій", петрушку і часник.
- Перелийте маринад в щільний пластиковий пакет із застібкою, додайте свинячі реберця, закрийте і відправте його в холодильник на ніч. Час від часу пакет потрібно струшувати, щоб маринад рівномірно розподілився.
- Дістаньте реберця з маринаду, обсушити паперовими рушниками, покладіть на добре розігріту і змащену олією грати і смажте до готовності, часто перевертаючи, приблизно 12 хвилин.
- Якщо будете готувати ребра в духовці, попередньо добре розігрійте її в режимі "Гриль + конвекція" до 200 ºС. Запікайте реберця на застеленій фольгою решітці приблизно 20 хвилин.
Як приготувати суміш "П'ять спецій"
Подрібніть в кавомолці одну столову ложку бутонів гвоздики, одну столову ложку сичуаньского перцю горошком, три розламані палички кориці або касії, шість зірочок бадьяна і одну столову ложку насіння фенхелю.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали про традиції та історію Китайського Нового року . Ми також розповідали, що не можна робити в цей день .