I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Класика італійської кухні: пармеджано з баклажанів

Готуємо баклажани по-Пармськи

Пармеджано – це літнє італійське блюдо, яке представляє собою баклажани, запечені в духовці разом з томатним соусом і сирами моцарелла і пармезан. Її можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір до  м'яса, приготованого на грилі.

Пармеджана

Реклама

Складові:

  • 1 великий баклажан
  • сіль
  • мука
  • рослинна олія
  • 6 середніх стиглих помідорів
  • маленький пучок базиліка
  • сіль перець
  • 200 г моцарели
  • 100 г пармезану

Рецепт приготування:

  • Баклажан помити і тонко нарізати. Посипати сіллю і дати постояти близько півгодини, потім промити в холодній воді.
  • Вкачувавши в борошні, порціями обсмажити шматочки баклажана на рослинній олії до золотистого кольору. Викласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.
  • Помідори залити окропом на хвилину, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
  • Листя базиліка нарізати і відправити разом з томатами в суху сковороду. Посолити і поперчити. Гасити, поки маса не стане однорідною.
  • Моцареллу нарізати тонкими пластинками, пармезан натерти на тертці.
  • На дно форми для запікання налити трохи соусу. Укласти зверху шар баклажанів і моцарели, полити соусом і посипати невеликою кількістю пармезану. Повторити шари. Зверху повинні бути баклажани, соус і тертий сир.
  • Запікати при 170 градусах близько 30 хвилин. Готова пармеждана повинна легко протикатися виделкою або ножем. Блюдо перед подачею можна прикрасити зеленню.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сьогодні" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Крім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися від нікотинової залежності та запобігають появі зморшок.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани:

 

1 великий баклажан

Реклама

сіль

мука

рослинна олія

6 середніх стиглих помідорів

маленький пучок базиліка

сіль перець

200 г моцарели

100 г пармезану

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти