Полуничний пиріг – ідеальний десерт на День святого Валентина. Сьогодні ми поділимося рецептом приголомшливого чизкейка без випічки з білим шоколадом, полуницею і желе. Якщо ви будете використовувати заморожені ягоди, потрібно попередньо дати їм відтанути і злити зайвий сік.
Полуничний чізкейк без випічки
Складові:
- Для основи:
- 175 г пісочного печива
- 50 г вершкового масла
Для начинки:
- 200 г білого шоколаду
- 300 г м'якого вершкового сиру
- 200 г сметани
- 225 г полуниці
- 5 г желатину
- 100 молока
- 1 пакетик червоного желе для торта
Рецепт приготування:
- Подрібнити печиво в крихту і змішати з розм'якшеним маслом.
- Щільно утрамбувати масу на дно і стінки круглої рознімної форми діаметром 20 см. Помістити в холодильник.
- Желатин замочити в холодному молоці і дати йому набрякнути. Потім підігріти, не доводячи до кипіння, щоб гранули розчинилися. Охолодити до теплого.
- Розтопити шматочки шоколаду на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Будьте уважні, білий шоколад легко підгорає.
- Збити сир і сметану до утворення густої однорідної маси.
- Перемішати сметанний крем з розтопленим білим шоколадом і желатином.
- Викласти масу в підготовлену форму.
- Розрівняти і поставити приблизно на 4 години в холодильник для застигання.
- Полуницю помити, нарізати і викласти зверху.
- Потім приготувати желе для торта за інструкцією на упаковці. Залити чізкейк і дати желе загуснути.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати шоколадний торт у вигляді серця на День святого Валентина. Ми також ділилися рецептом капкейків з сюрпризом.
Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки: