Головна Сьогодні

Полуничний пиріг з ваніллю від Марти Стюарт: покроковий рецепт

Марта Стюарт – відома американська телеведуча і автор кулінарних книг

Полуничний пиріг від Марти Стюарт
Полуничний пиріг від Марти Стюарт
Фото: Pinterest

Пиріг з полуницею за рецептом Марти Стюарт виходить дуже смачним і ніжним. Якщо у вас немає свіжої полуниці, використовуйте заморожену, тільки дайте їй попередньо розмерзтися. Для приготування пирога вам знадобиться форма діаметром 18-21 см.

Полуничний пиріг від Марти Стюарт

Інгредієнти:

  • 1 велике яйце
  • 140-170 г цукру
  • 80 г вершкового масла (розм'якшеного)
  • 125 мл молока
  • 170 г борошна
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 500 г полуниці
  • 2 ст.л. цукрової пудри для посипання

Рецепт приготування:

  1. Полуницю помити, обсушити і розрізати навпіл.
  2. Просіяти борошно з розпушувачем і сіллю.
  3. Збити цукор з розм'якшеним маслом.
  4. Додати яйце, молоко і збити до однорідності.
  5. Додати до тіста суху суміш (мука, сіль, розпушувач), збити. Тісто вийде консистенції сметани.
  6. Дно форми застелити папером для випічки, боки форми змастити маслом. Вилити тісто. Зверху викласти порізану полуницю.
  7. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 10 хвилин, потім температуру знизити до 160 °С і випікати ще близько 50 хвилин.
  8. Готовий пиріг повністю остудити, не виймаючи з форми. Потім перекласти на блюдо і посипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати полуничний пиріг без випічки. "Сьогодні" також ділилися рецептами алкогольних коктейлів з полуниці.

Дивіться відео, звідки везуть першу полуницю:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь