Вперше цей салат приготували в 1937 році, а свою назву він отримав на честь автора Боба Кобба свою назву він отримав на честь автора Боба Кобба, власника знаменитого ресторану в Голлівуді. Зголоднівши ввечері, він зайшов на кухню ресторану і "зібрав" собі вечерю з усього, що знайшов в холодильнику відвареного курячого філе, бекону, селери, яєць, авокадо, сиру і листя салату, заправивши їх оливковою олією та гірчицею. Блюдо настільки сподобалося самому Бобу і його другу голлівудському імпресаріо Сіду Грауманну, що цей салат вже практично наступного дня внесли в меню!
Кобб-салат
Складові:
- листя салату латук
- 1 куряче філе
- 2 яйця
- 1 жовтий помідор
- 1 червоний помідор
- Помідори черрі
- 1/2 авокадо
- 2 стебла селери
- 100 г сиру
- 4 смужки бекону
соус:
- 1 ч. ложка гірчиці в зернах
- 1 ч. ложка гірчиці діжонської
- 2 ст. ложки винного оцту
- 4 ст. ложки оливкової олії
- сіль
- перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- На кругле блюдо викладіть салат латук, порвавши листя руками.
- Навколо салату викладіть секціями нарізані помідори, відварені яйця, нарізані скибочками авокадо та селеру.
- Додайте обсмажені смужки бекону, відварене і крупно нарізане куряче філе, а також сир.
- Приготуйте соус, змішавши два види гірчиці, винний оцет і оливкову олію. Посоліть і поперчіть за смаком. Перелийте в соусник і подавайте разом з Кобб салатом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділився рецептом "Цезаря" в лаваші. Ми також розповідали, як приготувати салат з тунця і овочів з грінками.
Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат від Олексія Суханова: