Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Коли попався кислий фрукт: як зробити цитрусові солодкими і смачними

Медова заправка допоможе виправити невдалу покупку

Кислі фрукти можна зробити солодкими. Фото: depositphotos.com
Кислі фрукти можна зробити солодкими. 
Фото: depositphotos.com

Якщо вам попалися кислі мандарини, апельсини або грейпфрути, не турбуйтеся. Підсолодити цитрусові можна за допомогою смачного медового соусу з додаванням лимонного соку і меленої кориці. Таку ароматну заправку використовують багато шефів у різних ресторанах світу.

Медово-лимонний соус для цитрусових 

Складові: 

  • 2 ст.л. рідкого меду
  • 1 ст.л. свіжовичавленого лимонного соку
  • щіпка меленої кориці

Рецепт приготування: 

  1. Змішайте в мисочці мед, свіжовичавлений лимонний сік і мелену корицю.
  2. Цитрусові (апельсини, мандарини або грейпфрути) очистіть, розділіть на часточки і видаліть білі плівки і кісточки. Фрукти можна нарізати тонкими кружечками.
  3. Викладіть цитрусові часточки на тарілку і полийте солодкої заправкою. За бажанням прикрасьте листочками м'яти або колотими горішками.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як нарізати цитрусові, не залишаючи ні шкірки, ні білої шкірки, ні мембран. Сайт "Сьогодні" також писав, як використовувати лимонну цедру в кулінарії.

Дивіться відео, як зробити фрукти не тільки смачними, а й корисними:

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів