I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Креп Сюзетт: рецепт млинців з карамельно-апельсиновим соусом від Лізи Глинської

Ці солодкі крепи придумали у Франції

Відомий український кондитер Ліза Глинська поділилася своїм фірмовим рецептом млинців "Сюзетт". Це один з найвідоміших десертів французької кухні, який представляє собою виграшну комбінацію найтонших крепів і освіжаючого цитрусового соусу.

Для початку вам потрібно буде приготувати "горіхове" масло. Для цього слід прогріти вершкове масло в сотейнику на середньому вогні, до утворення коричневого осаду. Таке масло французькі кондитери називають "горіховим", оскільки воно має аромат обсмаженого фундука.

Реклама

Млинці з апельсиновою карамеллю

Інгредієнти:

Тісто для млинців:

Реклама
  • Борошно – 130 г
  • Цукор – 20 г
  • Молоко – 300 мл
  • Яйця – 3 шт. (150 г)
  • Цедра одного апельсина
  • "Горіхове" масло – 60 г
  • Лікер Куантро (Cointreau) – 50 мл
  • Сіль

Апельсинова карамель:

  • Цукор – 40 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Лікер Куантро (Cointreau) – 20 мл
  • Філе, сік і бланширована цедра 2-х апельсинів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама

 

  1. У ємності змішуємо яйця з цукром, додаємо Куантро (апельсиновий лікер) і сухі інгредієнти: борошно, сіль і цедру апельсина. Гарненько перемішуємо все віночком, щоб не було грудочок. Така послідовність змішування інгредієнтів дасть вам гарне, однорідне тісто, без крупинок і грудочок.
  2. Тепер введемо всі рідкі інгредієнти: гаряче молоко і тепле "горіхове" масло. Важливо використовувати саме гаряче молоко, оскільки частково заваримо борошно, що згодом вплине на смак млинців.
  3. Обсмажуємо млинці на сковороді.
  4. З апельсина знімаємо цедру і вирізаємо філе.
  5. На сковороду кладемо цукор і чекаємо появи аромату карамелі з легкою гіркуватістю. Перемішувати цукор не потрібно. Потім додаємо вершкове масло, злегка нахиляє сковороду, щоб допомогти маслу розтопити карамель.
  6. Тепер вливаємо Куантро і ... почекаємо ще кілька секунд: нехай спирти випаруються. Додаємо сік, філе і бланшировану цедру апельсина. Випаровуємо на повільному вогні до стану густого сиропу.
  7. Скручуємо млинці в трубочки і нарізаємо смужками завширшки 2-3 см.

 

21_ls.1539331975
Ліза Глінська
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

 

Приступаємо до подачі:

Перший спосіб: викладаємо нарізані шматочки в гарячу апельсинову карамель.

Другий спосіб: складаємо млинець навпіл кілька разів і поливаємо апельсиновою карамеллю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як нарізати цитрусові, не залишаючи ні шкірки, ні білої шкірки, ні мембран. Сайт "Сегодня" також писав, як використовувати лимонну цедру в кулінарії.

Дивіться відео, як приготувати апельсинові оладки:

 

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти