Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Кролик з розмарином і часником: рецепт від Жерара Депардьє

Готуємо кролика за рецептом відомого французького актора

Фото: Depositphotos

Жерар Депардьє відомий своєю любов'ю до виноробства. Але він не тільки виробляє алкоголь, але і є автором кулінарної книги під назвою "Моя кухня". У шести розділах описані рецепти салатів, супів, закусок, страв з риби, м'яса і птиці, а також десертів з особистими коментарями актора про купівлю, вибір і підготовку продуктів.

Дивіться відео, де вирощують кращих кроликів:

Коли Жерар був маленьким, його батько часто готував печеню з кролика. Через багато років Депардьє вирішив поділитися сімейним рецептом у своїй книзі.

Кролик з розмарином, білим вином і часником

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • близько 147 ккал на 100 г

Складові:

  • 6 цибулин-шалот
  • 4 зубчики часнику
  • 4 гілочки розмарину
  • 50 г вершкового масла
  • 1 тушка кролика, розібрана на порційні шматки
  • 1 склянка сухого білого вина
  • 1 склянка води
  • Сіль і мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Очистіть цибулю-шалот і часник, залишивши їх цілими. Зніміть листочки з гілочок розмарину.
  2. Розтопіть вершкове масло у великій чавунній каструлі. Додайте шматочки кролика і підрум'яньте їх з усіх боків.
  3. Коли вони стануть золотистими, влийте біле вино і воду. Приправте сіллю і перцем, додайте розмарин, цибулю-шалот і часник, потім накрийте кришкою і тушкуйте протягом 1 години, перевернувши шматочки один або два рази під час приготування.
  4. Подавайте кролика прямо в каструлі.

Жерар Депардье является автором кулинарной книги
Жерар Депардье является автором кулинарной книги
Фото: AFP


Як вибрати кролика для тушкування

Якщо ви купуєте кролика на ринку, перевірте, чи залишений на тушці пухнастий хвостик тваринки (як варіант – одна лапка з хутром і кігтиками). А щоб переконатися, що ви берете здорову заколоту тварину, попросіть продавця показати сертифікат якості товару і клеймо на тушці.

Якщо ж ви купуєте м'ясо кролика в магазині, то крім клейма і сертифіката, на упаковці повинен стояти чіткий термін придатності товару і назва фірми-постачальника.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясний торт з кролика. "Сьогодні" також ділились рецептом кролика по-мальтійськи.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів