Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Паска по-італійськи: рецепт панеттоне від Ектора Хіменес-Браво

Рецепт пасхальної випічки від судді МастерШеф

<p style="text-align: justify;">Панеттоне від Ектора Хіменес-Браво Фото: depositphotos.com</p>
Панеттоне від Ектора Хіменес-Браво Фото: depositphotos.com

Панеттон або панеттоне – це обрядовий здобний кекс, який в Італії традиційно готують на Різдво і Великдень. Ектор Хіменес-Браво готує його з сушеною смородиною і цедрою лимона.

Панеттоне від Ектора Хіменес-Браво

Складові:

  • 1 ст.л. сухих дріжджів
  • 200 г теплої води
  • 100 г цукру
  • 2 яєчних жовтки
  • 0.5 склянки натурального йогурту
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 1 ст.л. лимонної цедри
  • 100 г родзинок
  • 100 г сушеної смородини
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 50 г цукрової пудри
  • 600 г борошна

Рецепт приготування:

  1. Дріжджі розвести в теплій воді і додати трохи цукру.
  2. Залишити опару в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб дріжджі почали "грати".
  3. Додати в готову опару жовтки, йогурт, розм'якшене вершкове масло, ваніль, лимонну цедру, дрібку солі і почати поступово вводити борошно.
  4. Замісити м'яке, еластичне тісто і залишити на годину в теплому місці, щоб воно підійшло.
  5. Сухофрукти посипати цукровою пудрою і, коли тісто підійде, вмішати в тісто.
  6. Викласти майбутній панеттоне в підготовлену форму.
  7. Залишити, щоб тісто ще раз підійшло (воно має піднятися до країв форми).
  8. Випікати панеттоне 45 хвилин при температурі 175°С. Подавати охолодженим.

Нагадаємо, в дев'ятому випуску шоу "МастерШеф" – "Кулінарний випускний" підлітки стали скульптурами. У восьмому ефірі юні кулінари перетворилися на героїв фільмів жахів, а в сьомому спробували себе в ролі біт-мейкерів і потрапили в "Матрицю".

Дивіться відео, як приготувати панеттоне за рецептом Олексія Суханова:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв