I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Курячі ніжки в духовці: рецепт з апельсином і часником

Запечені курячі гомілки – чудова ідея для вечері

Курячі гомілки, запечені з апельсинами, виходять дуже ніжними і соковитими, з рум'яною скоринкою. Спочатку вони обсмажуються на сковороді разом з цибулею і часником, а потім доводяться до готовності в духовці під глазур'ю з апельсинового соку.

Дивіться відео, як приготувати дієтичне кулінарне філе:

Реклама

Вибираючи курячі ніжки для запікання, зверніть увагу на їх зовнішній вигляд. Гомілки повинні бути світло-рожевими, з легким блакитним відтінком, без видимих ​​пошкоджень, плям і слідів завітрень.

Курячі ніжки, запечені в помаранчевій глазурі

Реклама

Інгредієнти:

  • 6-8 курячих ніжок
  • Сіль, перець
  • Сушена суміш прованських трав
  • Рослинна олія – ​​для змащування сковороди

Для глазурі:

  • Трохи рослинної олії і вершкового масла
  • 1 маленька цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • Сік одного апельсина
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • Сіль, перець
  • 2 гілочки чебрецю  

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 градусів.
  2. Курячі гомілки помити і ретельно обсушити паперовим рушником.
  3. Добре розігріти сковороду з товстим дном, змастити олією.
  4. Посолити і поперчити курячі ніжки, посипати сушеними травами і обсмажити в гарячій сковороді на великому вогні з усіх боків. Перекласти до жароміцної форми.
  5. В ту ж сковороду, де смажилися ніжки, налити трохи рослинної олії, додати маленький шматочок вершкового масла, гілочку чебрецю і дрібно нарізану цибулю. Пасерувати до прозорості, потім додати подрібнений часник, перемішати.
  6. Влити апельсиновий сік і бальзамічний оцет, перемішати і уварити на сильному вогні, поки більша частина рідини не випарується. Приправити сіллю і перцем.
  7. Процідити соус через ситечко і змастити курячі ніжки за допомогою кулінарної кисті.
  8. Покласти зверху гілочку чебрецю і відправити до духовки.
  9. Запікати курячі ніжки приблизно 20 хвилин. Перевернути, при необхідності змастити соком, що виділився, і запікати ще 20 хвилин до готовності і золотистого кольору.
  10. Подавати разом з картоплею і салатом зі свіжих овочів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячі ніжки з картоплею і грибами в духовці. "Сьогодні" також ділилися рецептом курячих гомілок в індійських спеціях.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти