Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Кутя на Щедрий вечір: рецепт Асмік Гаспарян

Переможниця кулінарного шоу поділилася рецептом куті на Старий Новий рік


Фото: з відкритих джерел
Фото: з відкритих джерел

В ніч з 13 на 14 січня відзначають Старий Новий рік. Цього дня прийнято готувати кутю – ритуальну страву з пшениці і меду, до якої додають мак, горіхи і сухофрукти.

Кутя на Щедрий вечір

Інгредієнти:

Пшениця – 500 г
Вода
Мак – 200 г
Горіхи і сухофрукти
Мед – 2 ст. л.

Рецепт приготування:

1. Пшеницю перебрати і добре помити. Залити холодною водою і залишити на ніч. Вранці акуратно злити рідину.

2. Влити чисту воду (її має бути вдвічі більше, ніж пшениці). Довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Готувати, поки пшениця не вбере всю воду. Це займе 2-3 години. Якщо вода википить раніше, додати трохи більше рідини. Найкраще варити кутю в глиняній каструлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Як подорожчала кутя

3. Мак залити на ніч окропом. Вранці процідити через марлю. Потім протерти за допомогою блендера або ступки (так збережеться макове молочко). Підготовлений мак потрібно зберігати в холодильнику, оскільки він має властивість швидко скисати.

zen_5218

Фото: прес-служба

4. До готової пшениці додати тертий мак, мед (Асмік Гаспарян вважає за краще використовувати суміш гречаного і квіткового), колоті горіхи, курагу, інжир і журавлину. Можна додати вишневе варення за смаком.

5. Наприкінці відрегулювати густоту куті, додавши кип'ячену воду або узвар.

Нагадаємо, на Святвечір українські зірки приготували спільну кутю в Карпатах.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів