Головна Сьогодні

Лайфхак: як правильно запекти гарбуз у духовці

Готуємо гарбуз з медом і ароматними травами

Запечений гарбуз в духовці. Фото: depositphotos.com
Запечений гарбуз в духовці.
Фото: depositphotos.com

Гарбуз – найуніверсальніший осінній овоч. З нього можна готувати супи, запіканки, салати, різото і десерти. Ми пропонуємо вам базовий рецепт запеченого гарбуза. Пряні трави надають йому насичений аромат, а мед – приємну солодкість. Просто наріжте мускатний гарбуз за нашою інструкцією і розпочинайте готування.

Запечений гарбуз в духовці

Інгредієнти:

  • 1 мускатний гарбуз, нарізаний кубиками
  • оливкова олія першого віджиму – за смаком
  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • 2 чайні ложки дрібно нарізаних свіжих трав, таких як чебрець, розмарин або шавлія (за бажанням)
  • трохи меду або кленового сиропу (за бажанням)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 С.
  2. Перемішайте шматочки гарбуза з оливковою олією, великою дрібкою солі і перцю, подрібненими травами і кленовим сиропом (якщо використовуєте) на великому металевому листі.
  3. Рівномірно розподіліть шматочки в один шар і запікайте протягом 30-45 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким і злегка не підрум'яниться.

Порада: Якщо ви використовуватимете мед або кленовий сироп, обов'язково застеліть пергаментним папером, щоб цукор не горів і не прилипав до металу.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що гарбуз захищає від гіпертонії і допомагає захистити печінку. А дієтологи розповіли, кому не можна вживати гарбуз.

Дивіться відео, як правильно зберегти фрукти і овочі на зиму:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь