Головна Сьогоднi

Лайфхак: як приготувати смачні соуси до м'яса

Три рецепти соусів до шашлику від телеведучого Григорія Германа


"Ранок з Україною" (Телеканал Україна)

Англійці кажуть: "Не готуйте соус, поки не дістали м'ясо". Але якщо ви живете в місті, і всією сім'єю збираєтеся в ліс на шашлики, ці соуси ви можете приготувати вранці, і вони спокійно "доживуть" до вечора. Коли ви їх зробите, то назавжди забудете про магазинні кетчупи і майонези.

Перший соус – гостро-солодкий, з перцем чилі. Наріжте 250 г перцю чилі, видаліть перегородки і насіння. Складіть в блендер, додайте 1 головку очищеного часнику і збийте. Перелийте в сотейник, додайте 1 ч.л. солі, 2-3 ст.л. цукру, 50 мл рослинної олії і 2 ст.л. винного оцту. Перемішайте і доведіть до кипіння. Такий соус ідеально підійде до шашлику.

Другий соус – сирний. Натріть на тертці всі види сиру (200 г твердого плюс 1 плавлений). Нагрійте 200 мл вершків 15% жирності. Поступово додайте сир, весь час помішуючи. Коли вершки закиплять, зменшіть нагрів і проваріть соус до загусання. Для гостроти ви можете додати сіль, гірчицю або ваші улюблені трави.

Третій соус – вишневий. Налийте в сотейник 100 г сухого червоного вина, додайте 100 г цукру і поставте на вогонь. Коли вино закипить, додайте 250 г вишень і цедру лимона. Уваріть до загустіння, викиніте лимонну кірку. Додайте 1 ст.л. винного оцту і сіль. Протріть готовий соус через дрібне сито. Додайте чорний мелений перець або кінзу за смаком.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати соус болоньєзе від Джеймі Олівера. Ми також ділилися рецептами соусу бешамель. Ми також писали, які соуси потрібно зберігати в холодильнику.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв