Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Літній десерт: пісочні кошики з фруктами

Для начинки підійдуть будь-які сезонні ягоди і фрукти

<p style="text-align: justify;">Кошики з фруктами Фото: pixabay.com</p>
Кошики з фруктами Фото: pixabay.com

Хрусткі пісочні тарталетки з фруктами і желе – прекрасне завершення літнього обіду на свіжому повітрі.

Кошики з фруктами

Складові:

  • 150 г вершкового масла
  • 300 г борошна
  • 300 г цукру
  • 1 яйце
  • 1/3 ч.л. соди
  • 20 г желатину
  • 1 г лимонної кислоти
  • 300 мл води
  • 2 ст.л. коньяку
  • 550 г свіжих фруктів (ківі, апельсини, виноград)

Рецепт приготування:

  1. Залити желатин 100 мл холодної кип'яченої води і залишити на 45 хвилин. Розпустити на водяній бані.
  2. До води, що залишилася, всипати 200 г цукру, лимонну кислоту і довести до кипіння, помішуючи. Злегка охолодити і додати желатин. Змішати з коньяком.
  3. М'яке вершкове масло розтерти з цукром до зникнення грудок, додати яйце і борошно, змішане із содою. Замісити тісто і розкачати його в пласт товщиною 5 мм.
  4. Викласти тісто у формочки для приготування кексів і злегка придавити. Спекти в духовці при 200 С до золотистого кольору.
  5. Остигнулі кошики наповнити нарізаними фруктами і залити напівзастиглим желе. Відправити в холодильник до повного застигання.

Нагадаємо, раніше ми ділились рецептом полуничною панна котти. Ми також розповідали, як легко витягти панна котту з формочок. Крім цього, сайт "Сегодня" писав, як приготувати персикове желе зі збитими вершками.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв