I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Літній гарнір: соте з овочів в духовці

Ви можете змінювати набір овочів на свій смак

Блюдо "соте" отримало свою назву від французького слова "sauter" – стрибати. Така назва походить від способу приготування. Продукти смажаться або попередньо обсмажуються в сотейнику або на сковороді з різким "струшуванням", в результаті якого продукти перевертаються і перемішуються.

Сьогоднішній рецепт – найпоширеніший вид соте – овочеве.

Реклама

Для приготування 6-ти порцій нам знадобиться:

  • 2 баклажани або цукіні
  • 2 помідори
  • 2 солодких перці
  • 2 моркви
  • 3 цибулі-шалот
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль перець
  • зелень – для подачі
  • 2-3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. оцту


Рецепт приготування:

  1. Всі овочі ретельно миємо й сушимо паперовим рушником.
  2. Баклажани нарізаємо кільцями товщиною приблизно 1 см, натираємо кільця сіллю і залишаємо на деякий час (поки займаємося іншими овочами).
  3. Помідори заливаємо на хвилину окропом і очищаємо від шкірки. Розрізаємо кожен томат на шість частин.
  4. Перці очищаємо від плодоніжок, серцевини і насіння і теж розрізаємо часточками на шість частин.
  5. Моркву чистимо, ріжемо великими поздовжніми брусками.
  6. Окремо обсмажуємо на сковороді часточки баклажанів або цукіні, перці і помідори. Викладаємо їх на деко і ставимо в духовку, розігріту до 180 С.
  7. На добре розігріту сковороду додаємо невелику кількість оливкової олії. Викладаємо на неї очищені цибулинки шалот, моркву і швидко обсмажуємо до золотистого кольору.
  8. Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо на сковороду по столовій ложці цукру і оцту. Трохи припускаємо цибулю з морквою на сковороді і додаємо до основних овочів на деко, рівномірно розподіливши по всіх овочах. В цей же час на деко додаємо пару зубчиків часнику.
  9. В цілому соте готується в духовці близько 50 хвилин. Після того, як деко витягли з духовки, в соте можна покласти пару листочків лаврового листа і присипати зверху рубаною зеленню і часником.
  10. Страву можна подавати гарячою, але якщо дати трохи настоятися – буде ще смачніше.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати овочеву "пасту" з кабачково-м'ятними кульками. Крім цього, сайт "Сьогодні" ділився рецептом макаронів, які готуються в одному посуді з соусом.

Реклама

Дивіться відео, як правильно харчуватися в спеку:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти