Головна Сьогодні

Лимонні квадратики: простий рецепт від Марти Стюарт

Пісочні тістечка з лимонною начинкою – класичний десерт американської кухні

Лимонні квадратики. Фото: depositphotos.com
Лимонні квадратики.
Фото: depositphotos.com

Лимонні квадратики поєднують в собі прекрасний смак свіжого цитрусового соку з декількома добавками, такими як цукор, борошно, яйця і молоко. Але не тільки інгредієнти прості – рецепт теж.

Лимонні квадратики

Для тіста:

  • 1 3/4 чашки борошна
  • 12 столових ложок (170 г) замороженого масла
  • 3/4 чашки цукрової пудри, плюс для посипання
  • 3/4 чайної ложки солі

Для начинки:

  • 4 великих яйця, злегка збитих виделкою
  • 1/4 склянки незбираного молока
  • 3 столові ложки борошна
  • 1 1/3 чашки цукру
  • 3/4 склянки свіжого лимонного соку (близько 4 лимонів)
  • 1/4 чайної ложки солі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 градусів. Застелити форму 23 х 33 см пергаментним папером.
  2. Приготувати тісто. Натерти заморожене вершкове масло на крупній тертці. В окремій великій мисці змішати борошно, цукрову пудру і сіль. Додати масло і перемішати дерев'яною ложкою.
  3. Перекласти суміш до форми для випічки; рівномірно утрамбувати руками. Поставити до морозильної камери на 15 хвилин. Випікати до злегка золотистого кольору, від 16 до 18 хвилин.
  4. У великій мірній чашці збити яйця, цукор, борошно і сіль до однорідності. Додати лимонний сік і молоко.
  5. Акуратно вилити начинку на тісто. Зменшити нагрів до 160 °С і готувати близько 18 хвилин, поки начинка не схопиться. Вийняти лимонні квадратики з духовки і остудити на решітці.
  6. Посипати готовий десерт просіяною цукровою пудрою і розрізати на порційні квадрати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лимонний курд. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом пирога з лимонним кремом.

Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонно-апельсиновою начинкою:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь