Сьогодні ми приготуємо традиційну українську паску – буковинську. Це старовинний рецепт з сучасним оформленням. Для нього вам потрібно буде приготувати зацукровані троянди.
Паска "Буковинська"
Інгредієнти:
- 1.5 кг борошна
- 1 л молока
- 20 г сухих дріжджів
- 500 г цукру
- 500 г рослинно-вершкової суміші
- 8 яєчних жовтків
- 50 г ізюму
- 1 ч.л. солі
- ванілін
- цедра 1 лимону
Для глазурі:
- 80 г білого шоколаду
- 30 г рослинно-вершкової суміші
Рецепт приготування:
- Розведіть дріжджі в невеликій кількості теплої води, додайте трохи борошна і цукор. Перемішайте до однорідної консистенції і поставте в тепло підходити.
- Тим часом приготуйте заварне тісто. Поставте на вогонь 500 мл молока і доведіть до кипіння. Додайте приблизно 150 г борошна, весь час розмішуючи. Остудіть.
- Змішайте заварне тісто з опарою. Накрийте рушником і поставте підходити в тепло.
- Змішайте молоко (ще 500 мл) з цукром. Відставте у бік.
- Перетріть з цукром жовтки. Додайте в тісто жовтки, солодке молоко, ваніль, цедру і м'яку рослинно-вершкову суміш.
- Всипте борошно, що залишилось, замісіть тісто. За бажанням влийте 2 ст.л. горілки. Додайте родзинки, перемішайте і поставте підходити на три години.
- Розділіть тісто на частини і викладіть у форми. Поставте в піч, розігріту до 180 С.
- Поки паски печуться, приготуйте глазур. Розламайте на шматочки шоколад і розтопіть його з рослинно-вершковою сумішшю.
- Покрийте готовою глазур'ю паски і прикрасьте їх зацукрованими трояндами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кольорову глазур для пасок.