Скони (англ. Scone) – маленькі булочки, які традиційно подають на сніданок на південному заході Англії і в Шотландії. Сучасні скони широко доступні в британських пекарнях, продуктових магазинах і супермаркетах. Ми розповімо, як спекти їх на власній кухні.
Як приготувати англійські скони
Просіяти борошно в миску, додати холодне вершкове масло і розтерти пальцями в крихту. Додати розпушувач і трохи цукру. У кілька прийомів влити молоко і вершки, замісити тісто, яке злегка липне до рук.
Сухофрукти заздалегідь замочити в теплій воді, промити і обсушити. Додати до тіста родзинки і нарізану курагу, вимісити, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися. Поставити миску з тестом до холодильника на 15 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Розігріти духовку до 200 ̊С.
Викласти тісто на присипану борошном поверхню і притиснути його руками, розплющуючи в пласт. Качалку використовувати не потрібно.
Припилити поверхню тесту борошном і скласти його удвічі. Потім знову посипати тісто борошном і скласти його навпіл. Розрізати гострим ножем на 8 частин.
Викласти заготовки на деко, застелене пекарським папером, і змастити збитим яйцем.
Випікати скони протягом 20 хвилин. Готові булочки подавати разом з сирною масою і ягідним джемом.
Смачного!
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом магічного пирога, який при випічці розділяється на три шари. Ми також писали, як приготувати сирники з яблуками в духовці.