Головна Сьогодні

Найкращі рецепти: як приготувати британські скони

Рецепт від Олексія Суханова, ведучого соціального ток-шоу "Говорить Україна"

Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Скони (англ. Scone) – маленькі булочки, які традиційно подають на сніданок на південному заході Англії і в Шотландії. Сучасні скони широко доступні в британських пекарнях, продуктових магазинах і супермаркетах. Ми розповімо, як спекти їх на власній кухні.

Як приготувати англійські скони

Просіяти борошно в миску, додати холодне вершкове масло і розтерти пальцями в крихту. Додати розпушувач і трохи цукру. У кілька прийомів влити молоко і вершки, замісити тісто, яке злегка липне до рук.

Сухофрукти заздалегідь замочити в теплій воді, промити і обсушити. Додати до тіста родзинки і нарізану курагу, вимісити, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися. Поставити миску з тестом до холодильника на 15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розігріти духовку до 200 ̊С.

Викласти тісто на присипану борошном поверхню і притиснути його руками, розплющуючи в пласт. Качалку використовувати не потрібно.

Припилити поверхню тесту борошном і скласти його удвічі. Потім знову посипати тісто борошном і скласти його навпіл. Розрізати гострим ножем на 8 частин.

Викласти заготовки на деко, застелене пекарським папером, і змастити збитим яйцем.

Випікати скони протягом 20 хвилин. Готові булочки подавати разом з сирною масою і ягідним джемом.

Смачного!

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом магічного пирога, який при випічці розділяється на три шари. Ми також писали, як приготувати сирники з яблуками в духовці

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь