Головна Сьогодні

Кращі рецепти: як приготувати чеський трдельнік

Олексій Суханов, ведучий соціального ток-шоу "Говорить Україна", поділився рецептом класичної чеської випічки

Трдельнік – традиційні чеські ласощі, яке представляє собою кручені булочки з корицею. Ніжне тісто, хитрим чином намотане на залізний або дерев'яний прут, готується на відкритому вогні. Потім трубочки умочують в суміш цукру і кориці. Десерт також посипають горішками, ванільним цукром або кокосовою стружкою.

Трдельнік

Складові:

  • 30 г свіжих дріжджів
  • 1/4 склянки теплої води
  • 4 склянки борошна
  • 3 ч.л кориці
  • 1 стакан мелених горіхів
  • 100 г масла
  • 2 яйця
  • 1 стакан молока
  • 6 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. цукрової пудри

Рецепт приготування:

  1. Приготуйте опару: розкришите в миску дріжджі, додайте теплу воду. Всипте трохи цукру і борошна, перемішайте. Дайте опарі постояти в теплому місці протягом 25 хвилин.
  2. Розтопити вершкове масло і змішайте його з молоком. Додайте два жовтки, перемішайте.
  3. Всипте просіяне борошно, перемішайте. Додайте опару, трохи цукру і солі. Замісити еластичне тісто і поставте його в тепло на 20 хвилин.
  4.  Розкачайте тісто в пласт товщиною 0.5 см і наріжте смужками шириною близько 5 см. Намотайте тісто на скалки або на спеціальні металеві трубочки. Змастіть збитим білком і посипте сумішшю колотих горіхів, цукру і кориці.
  5. Надішліть в розігріту до 200°С духовку на 20 хвилин. Акуратно зніміть трдельнік зі скалок і перекладіть на тарілку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, які страви варто обов'язково спробувати в Празі. Ми також ділилися рецептом бісквітних кексів з родзинками і горіхами.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь