Яблучний сидр – популярний, але недешевий напій. Телеведучий Сергій Лівадний показав, як легко приготувати його в домашніх умовах. Крім цього, він поділився лайфхаком, який допоможе зробити сидр газованим.
Рецепт яблучного сидру
- Для початку яблука потрібно помити і обсушити. Якщо у вас вони кислі, обов'язково скомбінуйте їх з солодкими або додайте цукор.
- Розріжте яблука на шматочки і пропустіть через м'ясорубку. Складіть м'якоть у велику банку. При необхідності додайте цукор – максимум 1 кг на 3 кг фруктів. Перемішайте, накрийте марлею і залиште в теплі на кілька годин. Це потрібно, щоб "дикі" дріжджі, які залишилися на наших яблуках, почали свою роботу.
- Коли з'явиться біла піна, відокремте сік від м'якоті. Для цього використовуйте заздалегідь прокип'ячену марлю.
- Промийте банку і налийте до неї проціджений яблучний сік. Накрийте водяним затвором і залиште, поки сидр не "відіграє". Перелийте його в скляні пляшки.
- Щоб зробити напій газованим, додайте до кожної пляшки по 1/4 ст.л. цукру разом з дрібкою хлібопекарських дріжджів. Закрийте, збовтайте і залиште на кілька діб.
- Пийте яблучний сидр охолодженим.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати гарячий яблучний сидр зі спеціями. Ми також розповідали, як приготувати глінтвейн і чим цей напій з червоного вина зі спеціями корисний для здоров'я.
Читайте також: