Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Кращі рецепти: як приготувати збитень

Фірмовий рецепт хмільного напою від телеведучого Сергія Лівадного


"Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Хочете здивувати своїх близьких напоєм, який не можна купити ні в одному магазині? Тоді приготуйте збитень (гаряч) – хмільний напій з величезною історією, але зараз незаслужено забутий. Зробити його можна з простих інгредієнтів, доступних кожному, які в поєднанні дадуть унікальний смак.

Домашній збитень

Складові:

  • 1 л бутильованої води
  • 150 г меду
  • 150 цукру
  • 2 лаврові листки
  • щіпка хмелю
  • 4 стручки кардамону
  • 2 шт. гвоздики
  • 2 ч.л. імбиру
  • 750 мл вина


Рецепт приготування:

  1. Доведіть до кипіння воду.
  2. Додайте мед, цукор, лавровий лист, хміль, кардамон, гвоздику і імбир. Прокип'ятіть протягом 15 хвилин. Охолодіть і процідіть.
  3. Візьміть вино – дороге купувати необов'язково. Перемішайте з охолодженим пряним настоєм. Збитень готовий. Ви не розчаруєтеся, ми вам обіцяємо!

На замітку: Напій стимулює обмін речовин, володіє зігріваючими і протизапальними властивостями. Пити збитень потрібно за 20 хвилин до їжі.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" розповідав,  скільки можна зберігати відкриту пляшку вина. Ми також писали, як швидко охолодити вино. Крім цього, ми ділилися рецептом пряного вина з ожини.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв