Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Кращі рецепти: як приготувати сливове вино

Смачне вино можна зробити не тільки з винограду


"Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Сливове вино відрізняється цікавим фруктовим ароматом. Як приготувати його в домашніх умовах, розповів телеведучий каналу "Україна" Сергій Лівадний.

Перший секрет – збирати сливи потрібно тоді, коли вони вже почнуть падати на землю. Якщо вам попадаються гнилі плоди, викиньте їх – вони тільки зіпсують напій.

Другий секрет – Не мийте фрукти. Замість цього протріть кожну сливу чистою ганчіркою. Якщо плоди помити, вони не "заграють", а згниють, і перетворяться на звичайне добриво.

Наступний крок – дістаньте кісточки з фруктів. Змішайте сливи з водою в пропорції 1: 1. Це потрібно для того, щоб плоди повністю віддали свій сік, а потім дріжджі перетворили його на вино. 

На кожен кілограм слив додавайте по 100-300 г цукру, в залежності від солодощі фруктів. Поставте в темне прохолодне місце на кілька днів. 

Коли сливи повністю віддадуть свій сік в розчин, їх потрібно відфільтрувати і залишити для бродіння до повної готовності. 

Вино зі слив приємно здивує своїм смаком ваших рідних і близьких. Головне – дотримуйтеся чистоти, і все у вас вийде! 

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом сливового пирога за рецептом з газети The New York Times.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв