Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Найкращі рецепти: як приготувати вино з бузини

Готуємо домашнє вино з приємним квітковим ароматом


"Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Вино з бузини – смак, яким ви здивуєте всіх своїх близьких, не виключаючи себе. Як його приготувати, розповів ведучий телеканалу "Україна" Сергій Лівадний.

Вино з бузини з гвоздикою

Складові:

  • 3 л води
  • 3 кг бузини
  • 2 гвоздики
  • 1 кг цукру
  • 5 г лимонної кислоти
  • 0.5 ч.л. винних дріжджів

Рецепт приготування:

  1. Закип'ятіть воду в каструлі. Додайте бузину (можна разом з гілочками). До речі, для вина можна використовувати листя і квітки бузини – вийде дуже смачно.
  2. Коли ягоди розваряться, зніміть каструлю з вогню. Процідіть через марлю в бутель. Поки рідина гаряча, додайте гвоздику і цукор. Потім остудіть до кімнатної температури, додайте лимонну кислоту і винні дріжджі. Ви можете ризикнути і замість дріжджів покласти родзинки – вони також викликають бродіння. Але Сергій Лівадний рекомендує використовувати винні дріжджі.
  3. Закрити бутель водяним затвором і залишити приблизно на 3 тижні, щоб вино "відіграло". У ємності має бути від половини до третини вільного простору.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом домашнього сливового вина. Ми також писали, як приготувати пряне вино з ожини з імбиром і хмелем.

Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, скільки можна зберігати відкриту пляшку вина. Ми також повідомляли, як швидко охолодити вино.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв