Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Кращі рецепти: як приготувати вино з ожини

Лікувальне ожинове вино з імбиром і хмелем від телеведучого Сергія Лівадного


"Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Кажуть, вино з ожини дарує молодість, бадьорість і прилив життєвих сил. Чи так це насправді? Дізнаємося, коли приготуємо!

Як приготувати домашнє вино з ожини

  1. Для початку змішайте в каструлі з водою нарізаний корінь імбиру і дві ложечки хмелю.
  2. Доведіть до кипіння і дайте настоятися. Процідіть через кілька шарів марлі і дайте схолонути до кімнатної температури. Якщо рідину не охолодити, вино скисне.
  3. Тим часом займіться ожиною. Добре помийте 2 кг ягід і ретельно розімніть їх ложкою.
  4. Наступний крок – перелийте ягідне пюре в стерилізовану скляну банку. Додайте воду зі спеціями. Накрийте водяним затвором і залиште в такому вигляді на два тижні.
  5. Ожинове вино готове! Можна дегустувати.

На замітку: В ожині вітамінів групи Р міститься значно більше, ніж у малині. Вона багата не тільки дуже важливими для організму людини пектиновими речовинами і біофлавоноїдами, а й органічними кислотами – лимонною, винною, саліциловою, яблучною. Крім вітамінів групи Р, ожина містить вітаміни А, В1, В2, Е, С і РР, а також залізо і дубильні речовини.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" розповідав, скільки можна зберігати відкриту пляшку вина. Ми також писали, як швидко охолодити вино.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв