Кажуть, вино з ожини дарує молодість, бадьорість і прилив життєвих сил. Чи так це насправді? Дізнаємося, коли приготуємо разом з ведучим телеканалу "Україна" Сергієм Лівадним!
Як приготувати домашнє вино з ожини
Інгредієнти:
- Вода
- Корінь імбиру
- Хміль – 2 ложечки
- Ожина – 2 кг
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Спосіб приготування:
- Для початку змішайте в каструлі з водою нарізаний корінь імбиру і дві ложечки хмелю.
- Доведіть до кипіння і дайте настоятися. Процідіть через кілька шарів марлі і дайте схолонути до кімнатної температури. Якщо рідину не охолодити, вино скисне.
- Тим часом займіться ожиною. Добре помийте 2 кг ягід і ретельно розімніть їх ложкою.
- Наступний крок – перелийте ягідне пюре в стерилізовану скляну банку. Додайте воду зі спеціями. Накрийте водяним затвором і залиште в такому вигляді на два тижні.
- Ожинове вино готове! Можна дегустувати.
На замітку: В ожині вітамінів групи Р міститься значно більше, ніж у малині. Вона багата не тільки дуже важливими для організму людини пектиновими речовинами і біофлавоноїдами, а й органічними кислотами – лимонною, винною, саліциловою, яблучною. Крім вітамінів групи Р, ожина містить вітаміни А, В1, В2, Е, С і РР, а також залізо і дубильні речовини.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати вино з чорної смородини. Ми також ділилися рецептами вина з абрикосів.