Головна Сьогоднi

Кращі рецепти: мармуровий кекс від Олексія Суханова

Ведучий соціального ток-шоу "Говорить Україна" поділився рецептом фірмової випічки


"Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Олексій Суханов готує кекс із дріжджового тіста, додаючи в начинку родзинки, фініки, горіхи, цукор і мелену корицю.

Мармуровий кекс

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 1 ст.л. цукру
  • 500 г борошна
  • 20 г пресованих дріжджів
  • дрібка солі
  • 1 яйце
  • 250 мл молока
  • 0.5 ч.л. меленого анісу
  • рослинна олія

Для начинки:

  • родзинки
  • нарізані фініки
  • коньяк
  • 100 г вершкового масла
  • горіхи
  • 2 ст.л. цукру
  • мелена кориця

Рецепт приготування:

1. Ізюм і фініки миємо і замочуємо в коньяку.

2. Дріжджі кришимо в миску, заливаємо теплим молоком, додаємо столову ложку цукру і добре перемішуємо. Додаємо яйце, аніс і м'яке вершкове масло, ще раз перемішуємо.

3. Всипаємо борошно і ретельно вимішуємо. Ми залишаємо тісто на годину, щоб воно підійшло. Обминаємо тісто і ставимо ще підійти.

4. Для начинки розтоплюємо вершкове масло, додаємо замочені сухофрукти і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.

5. Тісто розгортаємо в пласт. Викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи по всьому тісту. Посипаємо цукром, колотими горіхами і корицею. Звертаємо все в рулет.

6. Форму для кексу з отвором в центрі змащуємо рослинним маслом і викладаємо тісто.

7. Випікаємо в розігрітій до 180 С духовці протягом 45-50 хвилин. Перед подачею кекс охолоджуємо і розрізаємо на шматки.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами смакоти, які можна приготувати з перестиглих бананів. Ми також писали, як спекти лимонний кекс від Валентини Хамайко.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв