Головна Сьогоднi

Кращі рецепти: неймовірне варення з шишок

Варення з шишок не тільки смачне, але і корисне. Рецепт від телеведучого Сергія Лівадного


"Ранок з Україною" (Телеканал Україна)

Цілком може бути, що секрет кавказького довголіття криється в молодих соснових шишках. Гірські жителі знають, що варення з них допомагає впоратися з авітамінозом, хворобами серця, судин і верхніх дихальних шляхів.

Як правильно зробити варення із соснових шишок, щоб прожити 100 років? Сьогодні ми розкриємо цю таємницю.

Як приготувати варення з молодих шишок

Зібрані зелені шишки очищаємо і заливаємо холодною водою. Ретельно промиваємо і видаляємо все сміття. Якщо шишки трапляються з "хвостиками", їх необхідно обламати.

Перекладаємо шишки в посуд. Вливаємо стільки води, щоб вона покривала шишки приблизно на два пальці. Доводимо до кипіння, варимо 40 хвилин і залишаємо охолоджуватися мінімум на 12 годин.

Зливаємо відвар в окрему каструлю, шишки зберігаємо
.

Додаємо цукор до відвару в рівному обсязі. На 2 склянки відвару знадобиться 2 склянки цукру. Ставимо відвар на плиту і варимо 1,5 години, до загусання сиропу. За 20 хвилин до готовності додаємо шишки. Їх не повинно бути занадто багато.

Тепер в стерилізовані банки складаємо шишки: дві третини шишок і одна третина сиропу.

На замітку: Майте на увазі, варення з шишок - швидше лікарський засіб, ніж десерт до чаю. Щоб бути здоровим, достатню з'їдати одну шишку в день.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити варення з кульбаб. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом вітамінного варення для зміцнення імунітету. Крім того, ми розповідали, яке варення містить найбільше вітаминів.
Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв