Головна Сьогоднi

Найкращі рецепти: панеттоне від Олексія Суханова

Відомий телеведучий показав, як приготувати італійську паску на Великдень


"Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Панеттоне – це солодкий італійський хліб з родзинками й апельсинами, який традиційно печуть на Різдво і Великдень. Олексій Суханов, ведучий соціального ток-шоу "Говорить Україна", показав, як приготувати панеттоне на власній кухні.

Панеттоне: рецепт на Великдень

Складові

:

  • 500 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 200 мл молока
  • 75 г свіжих дріжджів
  • 4 яйця
  • 75 г цукру
  • 0.5 ч.л. солі
  • 1 апельсин
  • 2 яєчних жовтки
  • 250 г родзинок
  • 1 ст.л. олії
  • 20 г мигдальних пелюсток
  • 0.5 ч.л. ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Розкришіть дріжджі в миску, додайте тепле молоко, сіль, ванілін і 1 ст.л. цукру. Потім додайте 2 яйця і половину борошна, перемішайте. Знову додайте 2 яйця і борошно, що залишилося. Замісіть тісто.
  2. Візьміть розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим, інакше жовтки згорнуться), 2 жовтки і 100 г цукру, перемішайте.
  3. Влийте масляну суміш в тісто і знову вимісіть руками. Накрийте, залиште тісто підходити в тепло на годину.
  4. Додайте терту апельсинову церду і промиті родзинки. Знову дайте тісту підійти.
  5. Помістіть тісто в підготовлену форму. Випікайте в розігрітій до 180°С духовці близько 30 хвилин. Прикрасьте панеттоне мигдальними пелюстками.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом панеттоне від Юлії Висоцької. Ми також розповідали, як приготувати смачну паску в мультиварці. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати паску за рецептом Тетяни Литвинової.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв