Головна Сьогодні

Кращі рецепти: пиріг з апельсинами і морквою

Яскравий десерт від Олексія Суханова, ведучого соціального ток-шоу "Говорить Україна"

Морква і апельсини чудово поєднуються в солодкій випічці. Відомий телеведучий показав, як приготувати дріжджовий пиріг з пряною морквяно-апельсиновою начинкою.

Пиріг з морквяно-апельсиновою начинкою
Складові:

Для тіста:

  • 250 мл молока
  • 30 г пресованих дріжджів
  • 2 ст.л. цукру
  • 1.5 ч.л. солі
  • 100 мл рослинної олії
  • 4 склянки борошна

Для начинки:

  • 2 апельсина
  • 2 моркви
  • 0.5 склянки води
  • щіпка мускатного горіха
  • щіпка меленої кориці

Рецепт приготування:

  1. Розкришіть дріжджі в миску. Додайте тепле молоко, 1 столову ложку цукру і перемішайте. Влийте 4 ст.л. рослинної олії і борошно. Замісіть тісто, накрийте його чистим рушником і поставте в тепле місце.
  2. Тим часом приготуйте начинку. Очищену моркву наріжте кубиками. Апельсин наріжте кубиками разом з шкіркою.
  3. Складіть моркву і апельсин в сотейник. Додайте воду, спеції і цукор, що залишився. Готуйте до м'якості інгредієнтів.
  4. Розділіть тісто, що підійшло, на дві нерівні частини. Розкатайте на присипаній борошном поверхні в два кола товщиною 1 см.
  5. Викладіть більшу частину в форму і зробіть пальцями бортики. Наповніть апельсиново-морквяної начинкою. Помістіть зверху ще одне коло тіста. Защипайте краю і зробіть в центрі отвір для виходу пари.
  6. Випікайте пиріг у розігрітій до 180°С духовці протягом 30-40 хвилин. Готовий пиріг повинен постояти 3-4 години перед нарізкою, щоб начинка загусла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати весняний морквяний пиріг з глазур'ю. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом нізкалорійного гарбузового пирога. 

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь