Головна Сьогодні

Найкращі рецепти: салат з грінками і заправкою з авокадо

Заправку з авокадо можна подати в соуснику, щоб кожен міг додати собі до страви стільки, скільки вважатиме за потрібне

Салат з грінками і авокадо Фото: pixabay.com
Салат з грінками і авокадо
Фото: pixabay.com

Завдяки ситній заправці цей весняний салат цілком може замінити обід або вечерю.

Салат з кубинською заправкою з авокадо

Інгредієнти на 2 порції:

Для салату:

  • 1 пучок салатного листя
  • 3 помідори
  • 20 маслин без кісточок
  • 30 г пармезану
  • половина багета
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • сіль, мелений перець

Для заправки:

  • 1 авокадо
  • 150 г сметани або натурального йогурту
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ч.л. каррі
  • сіль

Рецепт приготування:

  1. Авокадо очищаємо і виймаємо кісточку. Нарізаємо авокадо на шматочки і розминаємо виделкою.
  2. Очищаємо і дрібно ріжемо часник.
  3. Всі інгредієнти для заправки поміщаємо до блендера і подрібнюємо до однорідної маси. Готову заправку залишаємо в холодильнику на кілька годин, щоб всі смаки і аромати краще змішалися.
  4. Для приготування крутонів багет нарізаємо кубиками. Викладаємо на деко, скроплюємо оливковою олією і запікаємо до рум'яної скоринки.
  5. Листя салату миємо й даємо стекти воді. Маслини розрізаємо навпіл, помідори ріжемо часточками.
  6. Салатне листя рвемо руками на тарілки. Додаємо маслини і помідори. Поливаємо заправкою, перемішуємо. Посипаємо тонкими пластинками пармезану і грінками.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом пісного салату з авокадо і мандаринів. Ми також писали, як приготувати з авокадо дієтичний сніданок.

Дивіться відео, як приготувати салат в половинках авокадо:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь