Завдяки ситній заправці цей весняний салат цілком може замінити обід або вечерю.
Салат з кубинською заправкою з авокадо
Інгредієнти на 2 порції:
Для салату:
- 1 пучок салатного листя
- 3 помідори
- 20 маслин без кісточок
- 30 г пармезану
- половина багета
- 2 ст.л. оливкової олії
- сіль, мелений перець
Для заправки:
- 1 авокадо
- 150 г сметани або натурального йогурту
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 зубчик часнику
- 1/2 ч.л. каррі
- сіль
Рецепт приготування:
- Авокадо очищаємо і виймаємо кісточку. Нарізаємо авокадо на шматочки і розминаємо виделкою.
- Очищаємо і дрібно ріжемо часник.
- Всі інгредієнти для заправки поміщаємо до блендера і подрібнюємо до однорідної маси. Готову заправку залишаємо в холодильнику на кілька годин, щоб всі смаки і аромати краще змішалися.
- Для приготування крутонів багет нарізаємо кубиками. Викладаємо на деко, скроплюємо оливковою олією і запікаємо до рум'яної скоринки.
- Листя салату миємо й даємо стекти воді. Маслини розрізаємо навпіл, помідори ріжемо часточками.
- Салатне листя рвемо руками на тарілки. Додаємо маслини і помідори. Поливаємо заправкою, перемішуємо. Посипаємо тонкими пластинками пармезану і грінками.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом пісного салату з авокадо і мандаринів. Ми також писали, як приготувати з авокадо дієтичний сніданок.
Дивіться відео, як приготувати салат в половинках авокадо: