Сьогодні ми будемо готувати яблучний хліб з прянощами за рецептом ведучого каналу "Україна" Олексія Суханова, смачний і ароматний.
Яблучний хліб з родзинками і горіхами
Складові:
- 360 г яблук
- 60 г горіхів
- 70 г цукру
- 200 г борошна
- 90 г родзинок
- 50 г лікеру або коньяку
- 50 г апельсинового соку
- 10 г розпушувача
- 2 г кориці
- 2 г солі
- 1 ст. л. рослинної олії
Рецепт приготування:
- Яблука нарізаємо невеликими шматочками і відкладаємо в бік.
- У мисці змішуємо апельсиновий цукор, коньяк, цукор і трохи солі. Потім додаємо волоські горіхи, родзинки і все яблука, перемішуємо.
- Потім змішуємо просіяне борошно з розпушувачем і корицею. Додаємо яблучну суміш, ретельно перемішуємо.
- Форму змащуємо маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто і змащуємо його олією.
- Випікаємо 35 хвилин в розігрітій до 185 С духовці. Даємо хлібу трохи охолонути і дістаємо з форми.
- Останній штрих – посипаємо кекс цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати голландський яблучний кекс. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом кексу з апельсиновим просоченням.