Сьогодні готуємо смачний і ароматний пиріг з мандаринами. Ванільну і мигдалеву есенції в цьому рецепті можна замінити чайною ложкою рому або коньяку.
Мандариновий тарт
Для тіста:
- 90 г масла
- 180 г борошна
- 1 ст. л. крижаної води або молока
- дрібка солі
Для начинки:
- 6 ст.л. абрикосового джему
- 125 г очищеного мигдалю
- 1 ст.л. мандариновою або апельсинової цедри
- 4 яйця
- 125 г цукру
- 3 краплі ванільної есенції
- 2 краплі мигдальної есенції
- 150 г мандаринового джему
- 3-4 мандарини
- колоті горішки і листочки м'яти – для прикраси
Рецепт приготування:
1. Масло порізати на шматочки, щоб воно розм'якшилося.
2. Борошно висипати в миску або на робочу поверхню. Зробити в борошні поглиблення, в центр покласти масло і влити воду.
3. Швидко замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 годину.
4. У кухонному комбайні подрібнити мигдаль. По одному додати яйця, збиваючи після кожного додавання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
5. Додати цедру, цукор, есенції, половину абрикосового джему. Ретельно перемішати всі інгредієнти.
6. Духовку розігріти до 200°С.
7. Викласти тісто в форму діаметром 24 см і сформувати пальцями бортики.
8. Основу змастити мандариновим джемом, зверху викласти мигдалеву начинку. Випікати 25 хвилин. Остудити.
9. Очистити мандарини від шкірки і білих плівок, мигдаль прогріти на сковорідці до золотистого кольору. Підігріти залишився абрикосовий джем (3 ст.л).
10. Часточки мандаринів викласти на пиріг, змастити джемом. Посипати готовий тарт горішками і прикрасити м'ятою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом зимового чизкейка з мандаринами. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати смачний сніданок з хурми і мандаринів.
Дивіться відео, як обрати найсмачніші та найсолодші мандарини: