Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

"МайстерШеф" 9-й сезон: як пройшов перший випуск кулінарного шоу

Дізнайтеся, хто став учасником проекту

Фото: Instagram.com

У п'ятницю, 30 серпня на телеканалу СТБ стартувало довгождане шоу 9-й сезон "МайстерШеф". Судді Ектор Хіменес-Браво, Єлизавета Глинська та Володимир Ярославський провели в першому випуску кастинг серед усіх бажаючих потрапити на проект.

Умови незмінні, як і вісім років тому: за 45 хвилин аматор повинен приготувати смачне і якісне блюдо. Якщо як мінімум двоє суддів скажуть "так", людина отримає білий фартух. А це – наступний етап відбору і шанс пройти до двадцятки 9-го сезону.

Першим свою страву презентував Сергій Акінін – машиніст тепловоза. За 17 років роботи Сергію захотілося спробувати себе в іншому амплуа. Чоловік зізнався, що його віддушина – приготування десертів і тортів, тому дивувати суддів він вирішив шоколадним фонданом з обліпиховим соусом.

"Всі відомі кулінари – чоловіки. Для мене це нормально, коли чоловік готує десерти", – сказала Єлизавета Глинська.

В цілому суддям сподобалося солодка страва початківця кондитера і він почув три заповітних "так", отримавши білий фартух зі словами: "Я доведу всім, що я кращий. Я спечу такі десерти, які ви ніколи не бачили".

Однією з найефектніших і неординарних учасниць стала юна дівчина на ім'я Юлія Акименко, яка веде свій особистий кулінарний блог в Instagram під ніком @sexy___kitchen.

Фото: instagram.com/masterchefstb

Лосось на пюре з зеленого горошку – став візитною карткою учасниці. Судді розділилися на два табори – чоловіки одноголосно дали шанс дівчині, а ось Лізі не сподобалося, що Юлія не додала в пюре вершки і відмовила їй. Але з двома "так" 22-річна учасниця отримала шанс боротися далі.

"Сережка Поварешка" – так себе назвав наступний учасник з Харкова, який шокував суддів появою в фартусі з непристойним принтом. Ектор Хіменес-Браво був вкрай обурений, на додачу до всього блюдо чоловіка було сухим і непривабливим. Судді навіть його і не куштували та відправили чоловіка додому.

Серед претендентів на участь у проекті у цьому сезоні, кого тільки не зустрінеш - і навіть колишнього поліцейського! Петро Косівський перед шоу навіть пройшов кулінарні курси в Києві і тепер готовий повністю змінити своє життя.

"Мені 22 роки і я хочу досягати всього, чого хочу. Всі двері для мене відчинені! І, якщо я хочу стати кулінаром, то зроблю це", – заявив Петро Ектору.

Презентація м'яса зоряному судді не сподобалася, а от смак страви порадував, тому Ектор і Єлизавета сказали заповітне "так". Володимир, в свою чергу, зазначив, що хлопець цілеспрямований: "Видно, що ви хлопець впевнений в собі і цілеспрямований, але я кажу вам "ні".

Касир Альона Нікуліна просто вразила зіркових суддею своєї позитивною енергією, простотою і читанням віршів. Презентувала дівчина салат з креветками і перепелиними яйцями під назвою "Сонечко зійшло". Незважаючи на непривабливий вигляд страви, Ектор і Володимир дали шанс учасниці, а ось Ліза знову залишилася в статусі найвимогливішого судді і сказала "ні".

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Мабуть, дуже незвичайною і екстравагантною стравою першого випуску став жульєн з рапанів з сиром Дор Блю. А приготувала його 41-річна Анастасія Погосова. Жінка займається бізнесом і виховує трьох дітей. Її чоловік, який старший на 43 роки, помер, і тепер жінка вирішила здійснити свою мрію – стати професійним кулінаром. За таку незвичайну подачу судді одноголосно дали жінці шанс брати участь далі.

Несподіваним учасником 9-го сезону стала екс- "холостячка" Наталі, якій минулого року так і не вдалося стати учасницею "МайстерШеф", але цього року вона знову вирішила спробувати свої сили: "Не можу повірити, що зі мною це дійсно відбувається! Я правда хочу зі звичайної домогосподарки перетворитися на професіонала".

Фото: instagram.com/masterchefstb

Але не тільки українці прийшли на проект дивувати своїми кулінарними здібностями – дівчина з В'єтнаму, яка з шести років проживає в Україні і зараз працює фотографом, повною мірою налаштована на перемогу.

"У Польщі перемогла японка, так чому в Україні цього не може зробити в'єтнамка", – жартівливо заявила Аннушка (дівчина попросила Ектора так себе називати).

Салат з телятиною і локшиною судді оцінили гідно – дівчина отримала заповітний білий фартух. До всього Володимир Ярославський зазначив, що на проекті таких кулінарів не вистачає: "Ви додасте нашій кухні трохи пристрасті".

Ще одним відкриттям кастингу став Руслан з незвичайною професією – артист травесті-шоу зі сценічним ім'ям Лоліта Амбер.

Фото: instagram.com/masterchefstb

"Я володію титулом "Міс Богиня". Я, коли вперше переодягнувся в жінку, відчув себе по-особливому. У мене дуже багато косметики! Моя сім'я добре ставиться до мене і до моєї професії. Я чітко розрізняю, де Руслан, а де Лоліта ", – розповів про себе Руслан.

Чоловік за своє блюдо – індичку в соусі теріякі – отримав три "так" і розчулився до сліз, на що почув від Ектора: "Той, хто приходить сюди з усім серцем, отримує три "так"".

23-річна дівчина Юлія вдихнула в проект життєвої енергії, а все тому, що вона є спадковою збирачкою трав. Її екстраординарне хобі проявилося і в приготуванні страви – фалафель з дикоросами. Зрозуміло, такий неординарний делікатес був приготований повністю з трав.

Фото: instagram.com/masterchefstb

"Трави говорять словами, як люди. Всепрониклива любов і пульсуюча енергія життя. Я це відчуваю", – говорить Юлія.

Судді всі як один відзначили, що блюдо Юлії дійсно одне з найнезвичайніших за всі сезони проекту і їм дуже цікаво, чим же юна травниця дивуватиме далі. Дівчина отримала шанс проявити себе в шоу.

І так, відбір учасників у проект завершився, і вже через тиждень почнеться відбір кращої двадцятки серед інших претендентів на перемогу. Хто проявить себе, а хто не впорається з випробуваннями – дізнаємося в наступному випуску.

Дивіться "МастерШеф" 9 сезон – перший випуск від 31.08.19

Нагадаємо, раніше суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, чому французька кухня вважається базовою. А Ліза Глинська поділилася рецептом тертого ягідного пирога.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів