Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

"МастерШеф" 9-й сезон: всі подробиці п'ятого випуску

Шоу покинув один учасник

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

У п'ятницю, 27 вересня, на телеканалі СТБ пройшов п'ятий випуск кулінарного шоу 9-й сезон "МастерШеф". Дізнайтеся, хто залишився в шоу, а для кого участь закінчилася за кілька кроків до фіналу.

Дивіться п'ятий випуск "МастерШеф" 9-й сезон від 27.09.19:

У першому випробуванні п'ятого ефіру учасники розділилися на три команди – "червоних", "синіх" і "жовтих". Але, на відміну від попередніх випусків, цього разу судді самі визначали капітанів і зробили ставки на дівчат. Після того як капітани вибрали до себе в команду учасників, кулінари приступили до відгадування рецептів класичних страв.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Для кожної з команд працювала плазма, на екранах якої транслювалися зашифровані загальновідомі рецепти. За цим зображенням учасники поетапно розгадували, які страви потрібно приготувати. Як завжди, було одне "але": зображення продуктів і девайсів з'являлися на екрані в хаотичному порядку. Зрозуміло, що все це неабияк плутало кулінарів.

Як тільки учасники здогадувалися, що за страва, повинні були сказати назву Ектору. І якщо вона виявлялася неправильною, зоряний суддя давав команді чорний фартух. В результаті учасникам потрібно було приготувати такі страви:

  • лазанью
  • крем-брюле
  • долму
  • оселедець під шубою
  • вінегрет
  • чилі кон карне
  • лобіо
  • шоколадний фондан
  • клем-чаудер
  • салат "Цезарь".

Команди вгадали по три назви і, розподіливши обов'язки, взялися за приготування. Першими вердикт вислухали жовті фартухи. Ектор зазначив, що презентація лазаньї вийшла привабливою, а ось соусу болоньєзе йому не вистачило в страві.

Також Ектор залишився в захваті від чилі кон карне, яке приготував учасник "синьої" команди Сергій Денисов.

"Це найкращий чилі кон карне, який я куштував", – захоплено сказав зоряний шеф-кухар. Не скупилися на похвалу судді і "червоній" команді: грузинське лобіо припало до смаку Хіменесу-Браво. А ось крем-брюле Єлизавета розкритикувала вщент: "Я не буду це пробувати, бо це не крем-брюле".

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Після дегустації настав найбільш делікатний момент – роздача чорних фартухів. Оскільки команда "синіх" впоралася із завданням на всі 100%, судді відправили всіх учасників на балкон. Така ж доля чекала і "жовтих". А ось червоним фартухам в цьому випробуванні удача не посміхнулася, і капітану Юлії довелося приймати важке рішення – вибрати найслабших кулінарів. Незважаючи на романтичні почуття, Юля вручила Петру Косовському чорний фартух за те, що він не впорався з крем-брюле. "Слабкою ланкою" поряд із Петром в цьому конкурсі також виявилися Володимир Лялін і Руслан Шилін.

Виїзне випробування в селищі під Києвом

Основне завдання кулінарів в цьому випробуванні – роздобути продукти у місцевих жителів і, найцікавіше, взяти у людей замовлення на приготування страви. На все про все судді виділили аматорам три години. Учасники розбилися на команди "червоних" і "синіх", а капітанами знову стали Елеонора і Юлія.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Кулінари дарма часу не гаяли і заходили в кожен будинок, який потрапляв їм на очі. В основному місцеві жителі були щедрі і давали все, що у них було в господарстві: сало, яйця, молоко, зелень, овочі і навіть живу курку! Деяким членам команд довелося в буквальному значенні попотіти – зокрема, Петра Косовського господар одного будинку в обмін на продукти попросив помити машину і нарубати дров.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

В процесі винахідливі учасники випрошували у місцевих людей не тільки продукти, а й велосипеди з мопедами, щоб із комфортом пересуватися по селу і мінімізувати витрати часу. Серед переваг жителів села – традиційні українські страви: голубці, борщ, млинці, вареники, деруни, штрудель з м'ясом і яблуками, борщ і салати зі свіжих овочів.

Обидві команди вклалися в встановлені тимчасові рамки і приготували свої кулінарні шедеври. За правилами випробування тепер учасники повинні нагодувати місцевих жителів своїм куховарством, а ті, в свою чергу, – вирішити, яка з команд впоралася із завданням краще і віддати свій голос. Тутешній народ був в захваті від такого шикарного обіду, особливе враження справив на дегустаторів борщ, приготовлений учасницею "синіх" Кіеу Тхук Ань. Дівчина сама родом з В'єтнаму, але їй вдалося, як справжній українці, приготувати смачну традиційну страву. Люди нагодовані, і прийшов час голосування. В результаті – 98 проти 80 голосів. І перемогу в цьому змаганні здобула команда "синіх", а це означає прямий шлях на балкон.

Тепер "червоним" потрібно було вибрати двох слабких членів команди, і тут почався справжній розлад. Майже одноголосно учасники визначили двох слабких гравців – капітана Елеонору, яка визнала свою помилку, та збирачку трав Юлію.

Битва "чорних" у супермаркеті

Отже, настав кульмінаційний момент п'ятого випуску – битва чорних фартухів. Руслан, Петро, Юлія, Елеонора і Володимир вирушили в супермаркет, але не за продуктами!

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Їх чекав сюрприз – один з учасників "МастерШеф. Професіонали" Костянтин Лайпаков провів "чорним" майстер-клас із розбирання курки. Після чого аматори за 5 хвилин повинні були повторити всю побачену майстерність. Швидше за всіх і якісніше впоралася вегетаріанка Юлія Клименко, за що Костянтин дав їй перше місце і можливість вибрати в супермаркеті м'ясо для своєї майбутньої страви.

Наступне випробування – почистити спаржу і зробити з нього карпаччо. Кращим у цій справі став Володимир Лялін, а на останньому місці опинився Петро. І знову учасники отримали свої місця і продукти, з яких потрібно буде готувати. У третій експрес-битві учасники робили незвичайний десерт – кнелі з маскарпоне, і, зрозуміло, з цим ніжним блюдом найкраще впоралася дівчина – Юля. На цьому етапі учасники отримали можливість вибрати сири – за перше місце давали пармезан, а ось Володимиру найменше пощастило – йому довелося зішкрібати залишки сиру з замороженого тіста для піци. З таким набором продуктів учасники в чорних фартухах повернулися на кухню і стали до приготування своїх фінальних страв.

Єлизавета похвалила м'ясну страву Руслана, і презентація також припала їй до смаку. Картопляний гратен Петра пропікся, але Ектора засмутив вибір учасника, адже це одна з найпростіших страв. Настала черга Володимира Ярославського дегустувати стейк ті-бон, який приготувала Юлія. Суддя зазначив, що прожарка ідеальна, а пюре з сочевиці – незвичайне рішення. Також із завданням впоралася Елеонора. За словами судді Єлизавети, качина ніжка вдалася, але їй би хотілося смаку трохи м'якшого. Єдиний, хто з п'ятірки "чорних" не впорався із завданням, – Володимир Лялін. Його киш із фаршем і спаржею зовсім не пропікся, тому Володимир і залишає це шоу.

INSTAGRAM (@vladimirlyalin)

Список учасників, які продовжать боротьбу в кулінарному шоу:

  1. Елеонора Зубенко
  2. Сергій Денисов
  3. Юлія Кліменко
  4. Артем Янковий
  5. Юлія Акименко
  6. Анастасія Погосова
  7. Руслан Лучков
  8. Руслан Шилін
  9. Назар Виткович
  10. Ліля Сорокіна
  11. Кіеу Тхук Ань (Аннушка)
  12. Петро Косовський
  13. Андрій Боденко
  14. Олександра Єфименко
  15. Марія Кобзева

Всі подробиці четвертого випуску кулінарного шоу ви можете дізнатися за посиланням.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів