I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Меню на Великдень-2020: кращі рецепти святкових страв

Рецепти страв для пасхального столу-2020

Православна Пасха-2020 настане 19 квітня, і багатьох українців вже цікавить питання, що має бути на пасхальному столі . У традиційному варіанті це паски, крашанки, сирні паски, буженина, домашня ковбаса і холодець.

Читайте також:

Реклама

Ми вирішили скласти легке весняне меню з простих у виконанні, але оригінальних і смачних страв.

М'ясний рулет "Веллінгтон-фарш" від Джеймі Олівера

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Інгредієнти:

  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Печериці або гриби портобелло – 2 великих шт.
  • Розмарин свіжий – 4 гілочки
  • Заморожений горошок – 1 велика жменю
  • Яйце велике – 1 шт.
  • Яловичий фарш – 500 г
  • Готове листкове тісто – 500 г
  • Оливкова олія
  • Борошно для посипання
  • Сіль, мелений перець – за смаком

Дивіться відео, як приготувати пасхального баранчика за рецептом Григорія Германа:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Листкове тісто необхідно розморозити. Овочі очистіть.
  2. Цибулю, моркву, селеру і картоплю наріжте кубиками розміром 1 см.
  3. Подрібніть часник. У грибів відріжте кінчики ніжок, а гриби наріжте так само, як і овочі.
  4. Налийте у велику сковороду 2 ст. л. оливкового масла, поставте на середній вогонь і всипте нарізані овочі і гриби.
  5. Обірвіть листя розмарину, дрібно їх порубайте і додайте до овочів. Смажте, помішуючи, 8 хвилин. Всипте горошок і готуйте ще 1 хвилину.
  6. Перекладіть овочеву суміш у велику миску і дайте їй повністю охолонути.
  7. Розбийте яйце в чашку і збийте його виделкою.
  8. Викладіть в миску з овочами фарш, додайте половину збитого яйця, приправити сіллю і перцем і ретельно перемішайте.
  9. Стіл присипте борошном і розкачайте листкове тісто в прямокутник розміром 45 на 65 см. При необхідності пріпилівайте тісто борошном, щоб воно не прилипало до качалки.
  10. Розмістіть тісто довгою стороною до себе і вздовж цього краю викладіть начинку, трохи відступаючи від краю. Надайте начинці форму довгої рівною ковбаски. Змастіть краї тіста частиною залишків яйця.
  11. Загорніть начинку в тісто так, щоб вона була повністю закрита, і щільно стисніть краї. Посипте деко борошном або змастіть маслом і перекладіть на нього рулет. Змастіть рулет зверху і з боків залишками яйця.
  12. Печіть рулет протягом 1 години в розігрітій до 180 ° С духовці.
  13. Готовий рулет перекладіть на стіл і наріжте на порції. Подавайте його з овочами, картопляним пюре або свіжим салатом.

Запечена індичка під гірчично-медовою глазур'ю

Запечена індичка в духовці
Запечена індичка в духовці

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 1 кг філе індички
  • 200 г вершкового сиру
  • 1 стакан води
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. гострої гірчиці
  • 100 г меду
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ст. л. солі

Спосіб приготування:

  1. Розчиніть у воді сіль і цукор. Покладіть в розчин промите філе індички, зверху поставте вантаж (наприклад, банку з водою) і приберіть в холодильник на 2 години.
  2. Приготуйте глазур. З'єднайте в мисці подрібнений часник, оливкова олія, гірчицю, мед і паприку. Добре перемішайте.
  3. Філе індички дістаньте з розсолу і промокніть паперовим рушником. Зробіть в ньому глибокий поздовжній розріз і перекладіть у форму, застелену фольгою. Розріз повинен бути зверху.
  4. Наповніть м'ясо вершковим сиром, добре з'єднайте краї (при необхідності скріпіть зубочистками). Змастіть глазур'ю за допомогою кулінарного пензлика і щільно загорніть у фольгу. Поставте маринуватися в холодильник на 2 години.
  5. Потім перемістіть м'ясо в духовку, розігріту до 200 ° С, і запікайте 1 годину 45 хвилин. Через деякий час, розгорніть фольгу і запікайте ще 15 хвилин до рум'яної скоринки. Після дістаньте буженину з духовки і дайте їй повністю охолонути. Подавайте з овочевим салатом.

Салат "Нісуаз" за рецептом Джулії Чайлд

Салат "Нісуаз"
Салат "Нісуаз"

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • Салат Айсберг – 1 шт.
  • Тунець консервований – 2 банки
  • Картопля – 500 г
  • Квасоля стручкова – 200 г
  • Лук червоний – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Томати черрі або звичайні – 100 г
  • Маслини – 90 г
  • Оливкова олія – 8 ст.л.
  • Винний оцет (або білий бальзамічний) – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Анчоуси – 12 шт.
  • Каперси – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Чебрець – 10 гілочок

Спосіб приготування:

  1. Чистимо, миємо й варимо картоплю до готовності, зливаємо воду і даємо картоплі злегка охолонути. Ріжемо середнім кубиком.
  2. Квасолю відправляємо в окріп на пару хвилин. Якщо квасоля свіжа, а не морожена, то добре промиваємо її, відсікаємо краю і розрізаємо стручки навпіл.
  3. Яйця відварюємо до готовності, охолоджуємо, очищаємо і ріжемо на чотири частини.
  4. Томати черрі розрізаємо навпіл.
  5. Червону цибулю шаткуємо тонкою соломкою.
  6. Салат Айсберг обмиваємо і розриваємо на великі шматки.
  7. Для соусу змішуємо третину маслин з анчоусами, каперсами, винним оцтом, гірчицею, часником, пряними травами і оливковою олією, пробиваємо суміш блендером.
  8. Половину соусу перемішуємо картоплею і квасолею, іншу половину – з салатним листям.
  9. На дно тарілки викладаємо салат, зверху картоплю з квасолею, на вершині – тунець. Розподіляємо яйця, томати, маслини і червону цибулю так, як більше подобається.

Трубочки- "морквини" з курячим салатом

Морковні трубочки
Морковні трубочки

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

Для трубочок:

  • 500 г листкового тіста
  • 50 мл морквяного соку
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. томатної пасти

Для начинки:

  • 400 г курячого філе
  • 2 яйця
  • 2 свіжі огірки
  • 60 г майонезу або сметани
  • Кріп
  • Петрушка
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Листкове тісто розморозити і розкачати на присипаній борошном поверхні. Нарізати його смужками товщиною 2 см.
  2. Намотати тісто на спеціальні металеві конуси для випічки трубочок. Якщо у вас їх немає, зробити конуси з щільного картону, скріпивши краї степлером.
  3. Деко застелити папером для випічки і змастити олією. Трубочки з тіста покрити морквяним соком, змішаним з томатною пастою. Замість морквяного соку можна використовувати помаранчевий харчовий барвник, розведений у воді.
  4. Викласти трубочки на деко і випікати при 180 °С протягом 20 хвилин.
  5. Приготувати начинку. Попередньо відварене або запечене куряче філе нарізати кубиками. Подрібнити огірки і варені яйця. Кріп дрібно порубати. Змішати всі інгредієнти і заправити майонезом або сметаною, посолити.
  6. Наповнити салатом остиглі морквяні трубочки. Увіткнути в начинку гілочки петрушки. Готово!

Великодній террін з овочів

Пасхальна закуска
Пасхальна закуска

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 8 яєць
  • 300 г замороженого горошку
  • 4 моркви
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 100 г тостового хліба
  • 250 мл молока
  • 60 г тертого пармезану
  • Щіпка мускатного горіха
  • Сіль, чорний мелений перець
  • 4 ст.л. оливкового масла

Спосіб приготування:

  1. Відварити 4-5 яєць круто, остудити і почистити.
  2. Картоплю і моркву нарізати кубиками, відварити в киплячій підсоленій воді протягом 15 хвилин. Відкинути на друшляк.
  3. Бланшувати горошок в киплячій воді 5 хвилин, злити рідину і облити холодною водою.
  4. Хліб замочити в молоці.
  5. Порей добре помити і нарізати світлу частину кружечками.
  6. Розігріти в сковороді оливкове масло і пасерувати цибулю на слабкому вогні 3-4 хвилини.
  7. Додати картоплю, моркву, горошок і готувати ще 4-5 хвилин. Остудити.
  8. З'єднати добре віджатий хліб, пармезан, мускатний горіх, сіль, перець і сирі яйця, що залишилися. Додати овочі і добре перемішати.
  9. Половину маси викласти у форму для кексу, застелену пергаментом. Посередині викласти в одну лінію яйця, зварені круто.
  10. Зверху розподілити другу половину овочевої маси і поставити в розігріту до 180 °С духовку на 40-45 хвилин.
  11. Готовий террін остудити і розрізати на порційні шматки.

Фаршировані яйця з редискою і огірками

Фаршировані яйця на Пасху
Фаршировані яйця на Пасху

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Яйця – 6 шт.
  • Майонез – 1/4 склянки
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Білий винний оцет – 3/4 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мелена паприка – за смаком
  • Редис – 1-2 шт.
  • Свіжий огірок 1/2 шт.
  • Консервований або бланширує зелений горошок – для прикраси
  • Кресс-салат – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварити круто, остудити і почистити.
  2. Розрізати яйця дві частини, зрізавши верхівку, і вийняти жовтки.
  3. Розім'яти жовтки виделкою, додати майонез, гірчицю і оцет, дрібно нарізаний редис і добре перемішати. Посолити і поперчити за бажанням.
  4. Викласти трохи суміші в кожну половинку яйця. Прикрасити подрібненими огірками і редискою, відвареним або консервованим зеленим горошком і гілочкою крес-салату.

Морквяний торт на Великдень

Морквяний торт
Морквяний торт

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 120 г моркви
  • 80 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця + 1 жовток
  • 80 г мигдалю
  • 125 г цукру
  • Кориця
  • Розпушувач
  • Сіль

Для глазурі і прикраси:

  • 1 білок
  • Цукрова пудра
  • Марципанові морквини
  • Рубані несолоні фісташки

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло збити з цукром. Додати яйця і жовток. Ще раз добре збити.
  2. Всипати борошно, розпушувач, корицю і сіль.
  3. Моркву очистити, подрібнити в блендері або натерти на дрібній тертці.
  4. Мигдаль змолоти в блендері.
  5. Вмішати в тісто моркву і мелений мигдаль. Викласти в змащену вершковим маслом форму і випікати при 170 ºС близько 45 хвилин. Дати охолонути.
  6. Для глазурі змішати білок з великою кількістю цукрової пудри до отримання густої пасти. Нанести глазур на пиріг.
  7. Прикрасити марципановими морквинами і фісташками.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні салати на Великдень . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати домашню ковбасу .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти